Foto: DELFI

Jau nākamnedēļ, 6. augustā, Lucavsalā pilnībā izpārdotā koncertā uzstāsies viena no visu laiku vispopulārākajām Vācijas grupām "Rammstein". Koncerta rīkotāji iepazīties ar pasākuma noteikumiem un ieteikumiem.

Koncerts


Ieeja koncerta norises vietā Lucavsalā tiks atvērta otrdien, 6. augustā, pulksten 17.00.

Koncerta rīkotāji lūdz skatītājus ierasties savlaicīgi, jo biļešu un personisko mantu pārbaude pie ieejām prasīs laiku.

Visas pārdotās biļetes (tostarp dzeltenās papīra biļetes, kas aizsargātas no viltojumiem) ir nodrošinātas ar unikālu svītru kodu. Visas biļetes ir unikālas, tām nav analogu. Visas biļetes (arī dzeltenās papīra biļetes) pie ieejas Lucavsalā tiks skenētas.

Pulksten 20.00 uz skatuves kāps iesildītāji "Duo Jatekok", bet "Rammstein" koncerts sāksies pulksten 21.00.

Paredzēts, ka koncerts beigsies aptuveni pulksten 23.15.

Nokļūšana Lucavsalā


Koncerta organizatori aicina Lucavsalā ierasties, neizmantojot privāto autotransportu, jo auto apstāšanās Lucavsalas apkārtnē būs ļoti ierobežota. Arī apstāšanas tikai pasažieru izlaišanai tiks īpaši uzraudzīta no Ceļu policijas puses un tai jānotiek stingrā saskaņa ar Ceļu satiksmes noteikumiem.
Visērtāk Lucavsalā ierasties, ar kājām šķērsojot Salu tiltu vai izmantojot sabiedrisko transportu.
Pie koncerta teritorijas būs maksas velo novietne.

Pirms došanās uz koncerta norises vietu, rīkotāji lūdz iepazīties ar teritorijas karti un atrast sev tuvāko koncerta ieeju.

Sabiedriskais transports


Rūpējoties par koncerta apmeklētājiem, "Rīgas satiksme" ir izveidojusi īpašu trolejbusa maršrutu. Trolejbuss kursēs 6. augustā no pulksten 16.00, kā arī pēc koncerta. Trolejbusa maršruts: "Latvijas Universitātes galvenā ēka - Lucavsala".

Braucot uz koncertu Lucavsalā, jāizkāpj pieturā atpūtas zonas pusē, jo trolejbuss pa apli brauks atpakaļ uz centru.

Trolejbusa pasažieri par braucienu varēs maksāt ierastajā kārtībā – ar e-biļeti vai pērkot biļeti pie trolejbusa vadītāja.

Tiks nodrošināti papildu reisi Rīgas pilsētas 40. autobusa un 19. trolejbusa maršrutā, un 40. maršruta autobusiem apstāšanās pieturvietā "Lucavsala" no pilsētas centra.

Auto satiksme


Īpašas autostāvvietas pie koncerta norises vietas netiks nodrošinātas.

Rīkotāji vērš uzmanību, ka koncerta norises vietas tuvumā automašīnām apstāties un stāvēt būs aizliegts.

Veikala "K Senukai" klientiem būs atļauta piekļūšana veikala autostāvvietai un iespēja autostāv-vietā atstāt auto ne ilgāk kā vienu stundu.

Koncerta rīkotāji aicina sekot līdzi visiem satiksmes ierobežojumiem, kuri būs spēkā koncerta laikā.
Mantu glabāšana

Iepretim koncerta ieejai būs izveidota maksas mantu glabāšanas vieta. Ieeja koncertā ar lielgabarī ta priekšmetiem un somām, kuru ietilpība pārsniedz piecus litrus, ir aizliegta.

Ko nedrīkst ienest koncertā


Somas, kuru ietilpība pārsniedz piecus litrus, jebkāda veida dzērienus un ēdienus (neatkarīgi no iepakojuma), profesionālo foto un video tehniku (ar noņemamu objektīvu), pašportretu statīvus (selfie sticks), lietussargus, aksesuārus ar asām metāla kniedēm un ienākt tādā apģērbā, kas var radīt kaitējumu citiem koncerta apmeklētājiem, visa veida ieročus un pašaizsardzības ierīces, dzīvniekus, citus priekšmetus saskaņā ar koncerta noteikumiem.

Ko paņemt līdzi


Koncerta rīkotāji iesaka savlaicīgi parūpēties par skaidru naudu. Norēķināšanās par ēdienu, dzērieniem, suvenīriem utt. koncerta norises teritorijā pārsvarā notiks skaidrā naudā.

Tāpat līdzi ieteicams ņemt lietus apmetni, bet ja būs paredzēts karsts laiks, līdzi jāņem galvassega, kā arī jālieto pietiekami daudz šķidruma, lai pasargātu sevi no organisma atūdeņošanās.

Noteikti līdz jāņem mobilais tālrunis, taču koncerta rīkotāji atgādina, kā mobilie tīkli koncerta teritorijā var būt pārslogoti un mobilajos sakaros iespējami pārrāvumi, tāpēc ieteicams jau iepriekš vienoties ar ģimenes locekļiem un draugiem par satikšanās vietu pazušanas gadījumā.

Jaudīgās skaņas un ļaužu drūzmas dēļ koncerta rīkotāji iesaka neņemt līdzi mazus bērnus un norāda, ka ar bērnu ratiņiem koncerta norises vietā ieiet nebūs iespējams. Ja tomēr kāds apmeklētājs būs ieradies uz koncertu ar mazu bērnu, rīkotāji iesaka ielikt viņa kabatā vai iedot viņam zīmīti ar viņa datiem – vārdu, uzvārdu un vecāku tālruņa numuriem. Pēc pulksten 22.00 bērniem, kas ir jaunāki par 16 gadiem, jābūt pieaugušā pavadībā.

Neraugoties uz to, ka Latvija ir Šengenas zonā, pie robežas var tikt pārbaudīti braucēju dokumenti, tādēļ visiem, kas ieradīsies uz koncertu no ārvalstīm, jāņem līdzi derīga personas apliecība (ID karte vai pase).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!