Dziedātāja Aleksandra Špicberga un vīru vokālā grupa iedziedājusi lūgšanu "Mūsu Tēvs debesīs" aramiešu valodā.

Kā "Delfi" vēsta dziedātāja, aramiešu valoda ir semītu saimes valoda ar vairāk nekā 3000 gadu ilgu vēsturi. Tā ir oriģinālā valoda vairākām Bībeles nodaļām, kā arī galvenā valoda Talmūdā. Aramiešu valoda bija Jēzus Kristus dzimtā valoda.

Lūgšanas ieraksts veikts Valmieras svētā Sīmaņa baznīcā notikušajā koncertā "Laiks. Tu. Lūgšana. Dziedājumi un Arvo Perts" šī gada sākumā. Dziedājums, kura aranžijas autors ir mūks Seraphim Bit-Kharibi, ir viena no programmas neparastākajām un spožākajām pērlēm.

"Tas patiesi ir īpaši – dzirdēt mums visiem tik labi zināmo lūgšanu skanam neparastā, senatnīgā, austrumnieciskā skanējumā un apjaust, ka ir vērtības, kas dārgas un kopīgas tik daudziem cilvēkiem visā pasaulē. Meklēt vienojošo, ārdīt barjeras, kas mūs šķir, nevis celt jaunas – tas ir programmas galvenais aicinājums. Nojaukt kaut vienu paša uzceltu žogu starp līdzcilvēkiem," Lieldienu laikā aicina vokālās grupas vadītāja Aleksandra Špicberga.

Šajās Lieldienās skatītājiem Rīgā un Liepājā būs iespēja vēlreiz piedzīvot skaņas un gaismas piedzīvojumu, koncertu – mistēriju ''Laiks. Tu. Lūgšana. Dziedājumi un Arvo Perts" Koncerta programma ietver dažādu gadsimtu un tradīciju dziedājumus un igauņu komponista Arvo Perta instrumentālās skaņu gleznas. Koncertā piedalās Aleksandra Špicberga un vīru vokālā grupa, kā arī sitaminstrumentālisti Mikus Bāliņš un Elvis Endelis. Koncerts Rīgā notiks 9. aprīlī pulksten 21 Rīgas Lutera baznīcā, bet koncerts Liepājā – 10. aprīlī Liepājas lutera baznīcā.

Biļetes iespējams iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!