Kanādiešu grupa "Arcade Fire" publicējusi dziesmu "Baby Mine", kas oriģinālā skan Volta Disneja 1941. gada animācijas filmā par lidojošo zilonēnu "Dambo". Savukārt "Arcade Fire" versija iekļauta jaunajā Disneja studijas filmā "Dambo", ko režisējis Tims Bērtons.

"Man šī dziesma vienmēr saistīsies ar domām par man tuvajiem un dārgajiem cilvēkiem," paudis "Arcade Fire" līderis Vins Batlers.

Pilnmetrāžas fantāzijas spēlfilma "Dambo" pirmizrādi piedzīvoja 11. martā, Losandželosā. Tās pamatā ir 1941. gadā tapusī animācijas klasiķa Volta Disneja filmiņa ar tādu pašu nosaukumu. Filmā piedalās aktieri Kolins Farels, Maikls Kītons, Denijs Devito un citi.

Jau 2014. gadā Disneja studija paziņoja par plāniem spēlfilmā atjaunot vienu no saviem nozīmīgākajiem darbiem – "Dambo". Savukārt gadu vēlāk tika paziņots, ka jaunās versijas režisors būs gotisko pasaku meistars Tims Bērtons.

Filmas galvenais tēls ir cirka zilonēns Dambo, pateicoties savām neparasti lielajām ausīm viņš spēj to, ko nespēj neviens cits viņa ciltsbrālis – lidot. Cirka īpašnieks nolemj mazo Dambo izmantot jaunā izrādē, lai gūtu lielu peļņu, tomēr zilonēnam un viņa draugiem nāksies atklāt patiesību par to, kas slēpjas aiz cirka uzveduma spožās izkārtnes.

Latvijā filmu "Dambo" sāks demonstrēt no 29. marta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!