Mūziķis, grupas "Dabasu Durovys" līderis Arnis Slobožaņins laidis klajā jaunu solodziesmu "Puosoka" (Pasaka) ar Latgales dzejnieka Ontona Slišāna vārdiem.

"Ontona Slišana vardi, kurus nejauši uzgāju internetā, manuprāt stāsta par to, ka viss, ko darām vai radām, kādreiz jau ir veikts. Mēs tikai vēlreiz un vēlreiz atgriežamies pie tā, ko citi reiz mēģinājuši pavēstīt. Protams – katram ir savs ceļš un katram ir savs unikālais stāsts. Tas ir kā šaha spēlē – figūras tās pašas, bet kombinācijas ir neizsmeļamas Zīmīgi ir arī tas, ka dziesma tika radīta klātesot Ontona mazdēlam - Dominikam, kurš radošaja procesa laikā kopā ar mani spēlēja ukuleli," stāsta Slobožaņins.

Viens no spilgtākajiem latgaliešu rakstniekiem, Ontons Slišāns 28. decembrī svinētu savu 70 gadu jubileju. Dziesma vispirms ir veltījums pašam rakstniekam, Ontona ģimenei un rakstnieka dzimtajam Viļakas novadam, kā arī visiem Ontona Slišana darbu un Latgales mūzikas cienītājiem.

Ierakstā piedalījās Arnis Slobožaņins (balss, bass, ģitāras), Amanda Lapa (bungas, klavieres). Dziesma ierakstīta Kārsavas novadā, skaņu ierakstu studijā "Bozova". Miksēja Armands Treilihs. Videoversijas autors – Ivars Utināns. Filmēta Daugavpils novadā, Augšdaugavā. Ar dziesmas tekstu video papildināja Artūrs Slišāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!