Foto: Edijs Andersons
Ar tveici un pērkona ducināšanu pavadīts vasaras pilnbrieda un augļu mēnesis augusts, kas bija piepildīts ne tikai ar krāšņiem brīvdabas koncertiem, festivāliem un dabas baudīšanu, bet arī muzikāliem jaunumiem. Šogad augusts, protams, pagāja Baltijas ceļa 30. gadadienas zīmē, kas mūzikā vainagojās ar visu Baltijas valstu popmūziķu kopīgi iedziedātu jaunu dziesmu, ko radījis viens no grupas "Instrumenti" dalībniekiem – Reinis Sējāns. Savukārt par pārsteigumu parūpējās grupa "Rīgas modes", pēc neliela pārtraukuma ar singlu un video "Savvaļas zirgi" piesakot jaunu albumu. Tikmēr grupa "Carnival Youth" publiceja visai sirreālu video, savukārt dūdu un bungu meistari "Auļi" ar dziesmu "Bērītim kumeļam" noslēdza divu gadu garumā gatavoto projektu "Senču balsis" un izziņoja koncertturneju. Atskatoties uz augustu, piedāvājam rakstu izlasi ar 10 spilgtiem pašmāju mūzikas jaunumiem.

'Bezgalībieši' publicē ziemeļregeju – 'Zaļš vakars, zelta bite'



Vasaras izskaņā grupa "Bezgalībieši" publicējusi jaunu dziesmu "Zaļš vakars, zelta bite", ko paši grupas dalībnieki nosaukuši par ziemeļregeju.
Lasīt vairāk

'Dabasu Durovys' ieraksta dziesmu ar Ojāra Vācieša dzeju



Daugavpils grupa "Dabasu Durovys", kas kādu laiku nav bijusi radoši aktīva, un ir piedzīvojusi daļējas sastāva izmaiņas radījusi jaunu, līdz šim nedaudz neierasta skanējuma dziesmu ar Ojāra Vācieša dzeju, portālu "Delfi" informē grupas pārstāvji.
Lasīt vairāk

'Audrú' laiž klajā sapņainu dziesmu 'Fog'



Kamēr indīroka/maijpuķīšu grandža gurpa "Audrú" cītīgi strādā pie rudenī gaidāmā debijas minialbuma, klausītājiem tiek nodota atmosfēriska kompozīcija "Fog", kas šajā albumā netiks iekļauta.
Lasīt vairāk

Mūziķis Matīss Pavītols publicējis singlu 'Pilītes'



Augusta vidū mūziķis, liepājnieks Matīss Pavītols, publicējis singlu "Pilītes" no topošā albuma, portālu "Delfi" informē mūziķa pārstāvji.
Lasīt vairāk

'Auļi' laiž klajā dziesmu 'Bērītim kumeļam' un uzsāk Latvijas koncerttūri



Dūdu un bungu mūzikas grupas "Auļi", noslēdzot divu gadu garumā gatavoto projektu, uzsāks vērienīgu Latvijas koncerttūri "Senču balsis" un laiž klajā jaunāko video dziesmai "Bērītim kumeļam", atklājot arī pēdējo viesmākslinieku, kas pievienosies grupai visos koncertos – vīru kopas "Vilki" vadītāju Edgaru Liporu, portālu "Delfi" informē mākslinieku pārstāvji.
Lasīt vairāk

'Instrumenti', Jazzu un 'Ewert and the Two Dragons' dāvina dziesmu Baltijas ceļam



Latviešu grupa "Instrumenti", lietuviešu dziedātāja Jazzu un Igaunijas grupas "Ewert and the Two Dragons" līderis Everts Sundja apvieno savus talantus, lai veltītu dziesmu Baltijas ceļa 30. gadadienai. Dziesma "Via Baltica" trīs Baltijas valodās aicina atcerēties, cik vērtīga ir brīvība – brīvība, pēc kuras šīs trīs tautas ilgojās, kopīgi veidojot Baltijas ceļu, un nodot šo atziņu no paaudzes paaudzē.

Lasīt vairāk

Grupa 'Rīgas modes' atgriežas ar jaunu singlu un video



Pēc ilgāka pārtraukuma grupa "
Rīgas modes
" publiskojusi pirmo dziesmu un video no šā gada izskaņā gaidāmā albuma, portālu "Delfi" informē grupas pārstāvji.

Lasīt vairāk

Dziedātāja Evija Smagare laiž klajā otro singlu no debijas albuma



Dziedātāja Evija Smagare, kura jau vairākus gadus aktīvi darbojas mūzikā un plašāku atpazīstamību guvusi pēc sadarbības ar grupu "Prāta vētra", laiž klajā jaunu dziesmu latviešu valodā – "Lielceļš". Šī dziesma ir otrais singls no nākamgad gaidāmā debijas albuma, portālu "Delfi" informē dziedātājas pārstāvji.

Lasīt vairāk

Elektroniskās mūzikas mākslinieks Kashuks publicē jaunu video


Pašmāju elektroniskās mūzikas mākslinieks Kashuks publicējis jaunu videoklipu savam skaņdarbam "Obscurity". Tā pirmizrāde, kā arī Kashuka piektā studijas albuma pirmatskaņojums dzīvajā performancē, norisinājās Tallinas ielas kvartāla "Street Food" angārā.

Lasīt vairāk

'Carnival Youth' Alūksnē nofilmē sirreālu video

Grupa "Carnival Youth" piedāvā jaunu singlu "Only the Moon Can See the Sun", kas iznāk nedēļu pirms gaidāmā albuma. Līdz ar jauno dziesmu tiek publicēts arī tās videoklips, kas tapis Alūksnē. Jau ziņots, ka albums "Good Luck" iznāks 16. augustā.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!