Foto: Publicitātes foto

Mūziķis Dons laidis klajā singlu “Dieviņš” no albuma “Sibīrija”. Tas ir trešais singls no šī albuma, kas seko jau izdotajām dziesmām “Medus pods” un “Pašā ielas galā”.

Dziesma "Dieviņš" balstīta uz leģendārā latviešu aktiera Ēvalda Valtera bērnības atmiņu ainu, kas aprakstīta Harija Liepiņa un Mudītes Šneideres grāmatā "Ēvalds Valters. Liepājas līkais velns".

Vectētiņš rādījis puikam migliņu virs labības lauka un teicis: "Dēliņ, noņem cepurīti, Dieviņš iet pa rudzu lauku". Līdzsvarots, harmonisks dzīves ritējums ir dziesmas galvenais motīvs. "Un rudzi zied, jo kā gan neziedēt, ja Dieviņš lēns smukumu nāk sēt. Ir smukums kluss, un ir klusums smuks. Ja būsi kluss, Dieviņš neaizmuks," dzied Dons. Viņš atzīst, ka arī pats izbauda klusumu, un tieši klusumā rodas viņa mūzika.

Dziesma "Dieviņš" jau ieguvusi klausītāju atsaucību albuma "Sibīrija" svinēšanas koncertos zālē "Palladium" un koncertos visā Latvijā. Tā izskanēs arī Dzintaru koncertzālē, kur 26. augustā notiks "Dons. Ceļojums" noslēguma koncerts. Tā programmā iekļautas gan dziesmas no jaunākā albuma "Sibīrija", gan arī tādas dziesmas kā "Tev piedzims bērns", par kuru Dons saņēma mūzikas ierakstu gada balvu "Zelta mikrofons 2014", "Pāriet bailes", kas kļuva par Latvijas Radio 2 pop un rokdziesmu aptaujas "Muzikālās Banka 2015" uzvarētāju, un citas klausitāju vidū populāras dziesmas. Biļetes pieejamas internetā un"Biļešu paradīzes" kasēs.

Dziesmas "Dieviņš" vārdu autors ir Ingus Bērziņš, mūzikas autors - Dons, dziesmas producents - Rūdolfs Budze jeb DJ Rudd. Ierakstā piedalījušies ģitārists Mārcis Auziņš, basists Toms Poišs un bundzinieks Rūdolfs Dankfelds. Ieraksts tapis studijās "Hodila" un "Mute".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!