Foto: Publicitātes foto
"Dzelzs vilka jauno Jāņu orķestris", gatavojoties lielkoncertam, kas gaidāms 30. aprīlī, piedāvā klausītājiem pavasarīgu dziesmu ar latvju dainu vārdiem - "Otra vīra līgaviņa" no grupas jaunā albuma "Kālabad".

"Dziesma ir par apjukuma saldo sajūtu starp nožēlu un aizmiršanos kaisles varā, izejot no pieņemtiem uzvedības rāmjiem. Notiek visādi pārpratumi, un pavasaris to visu sagriež vēl lielākā ātrumā. Dainas liecina, ka latviešiem nav bijis svešas tādas izjūtas, un varbūt tas, kas mūsu jūtu dzīvē notiek tagad, ir tikai nožēlojama kopija tam, kas bija. Bez interneta un planšetēm, tikai daba un sajūtas. Dziesma par to, ko varbūt pēc tam nožēlo, bet, ja lec brīvā kritienā, tad ar pilnu jaudu!" saka Juris Kaukulis.

Tāpat kā citās jaunā albuma "Kālabad" kompozīcijās, arī "Otra vīra līgaviņa" pamatā ir latvju dainu teksts, kuru savirknējis Juris Kaukulis, viņš arī mūzikas autors. Dziesmas ieskaņošanā un muzikālā apstrādē piedalījušies "Dzelzs vilka jauno Jānu orķestra" mūziķi – Ieva Strode (vijole), Kaspars Tobis (akordeons), Kārlis Alviķis (kontrabass) un Mārcis Judzis, bet ģīgas partiju iespēlējis Andris Alviķis.

Pirmoreiz plašākai publikai "Otra vīra līgaviņa" izskanēja mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons" pasniegšanas ceremonijas koncertā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!