Grupa "Eridana" sadarbībā ar čellistu, grupas "Dagabma" līderi Valteru Pūci laidusi klajā jaunu dziesmu "Dzīves salauztās" kas tapusi iespaidojoties no šā brīža notikumiem Ukrainā, un ir veltījums gan visiem šī postošā kara upuriem un arī visu citu karu upuriem.

"Karš ir briesmīgs un bezjēdzīgs visos laikos. Kamēr mēs pierodam pie ziņās dzirdētā un tas sāk kļūt par fonu mūsu ikdienai, ar šo dziesmu grupa "Eridana" vēlas atgādināt, ka kādam tā joprojām ir skarba realitāte, jo tiek izpostītas šo cilvēku dzīves, mājas, nogalināti radinieki, draugi, bērni. Un tik pat svarīgi ir saglabāt ticību, ka labais vienmēr uzvar un kādu dienu viss atdzims!" raksta grupas dalībieki.

Dziesmas autori ir grupas "Eridana" dalībnieki Roberts Pētersons un Iveta Baumane, taču muzikāli un emocionāli spilgtu nokrāsu piešķir grupas "Dagamba" dalībnieka Valtera Pūces iespēlētās čella partijas.

Dziesmas videoklipā šo stāstu izdejo Latvijas televīzijas šova "Ko tu proti Latvija?" šī gada uzvarētājs Dāgs Zvirgzdiņš.

"Mēs ļoti priecājamies par sadarbību ar talantīgo dejotāju Dāgu Zvirgzdiņu, kurš uztvēra mūsu domu lidojumu un pārvērta to horeogrāfijā. Tāpat esam priecīgi un pagodināti sadarboties ar Valteru Pūci, kurš ar savu čella spēli piešķīra dziesmai vēl dziļāku emocionālo noskaņu. Lielu paldies sakām arī video klipa veidotājam Kasparam Kambaram", stāsta grupa "Eridana".

Valters Pūce par sadarbību stāsta: "Es biju ļoti priecīgs un pagodināts par piedāvājumu sadarboties, jo dziesma šķita ļoti laba un aktuāla. Uzreiz jutu, ka čells tur labi iederēsies, paspilgtinās dziesmas skanējumu."

Iveta Baumane un Roberts Pētersons jau iepriekš muzicējuši kopā kā duets, bet kopš 2021. gada pavasara pazīstami kā "Eridana".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!