Imanta Ziedoņa fonds "Viegli" publicējis jaunu dziesmu "Nakts ugunīs", kas pirmatskaņojumu piedzīvos koncertu sērijā "Es būšu tur" par godu Imanta Ziedoņa deviņdesmitgadei.

Koncerti notiks no 1. līdz 3. maijam Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē, portālu "Delfi" informē fonda "Viegli" pārstāve Kristiāna Pauliņa.

"Kopš fonda "Viegli" iepriekšējā albuma pagājuši pāris gadu, un lielākā daļa no tiem mums visiem bijuši gana pārsteidzoši un izaicinājumiem pilni. Mūsuprāt, "Nakts ugunīs" ir dziesma ar lielu cerības skaņu. Nepacietīgi gaidām brīdi, kad tā izskanēs Ziedoņa deviņdesmitās jubilejas koncertos," tā par jauno singlu stāsta fonda mūziķis, koncerta mākslinieciskais vadītājs Jānis Holšteins-Upmanis.

Ziedoņa zālē izskanēs koncertprogramma "Es būšu tur" divās daļās, kurā mūziķi spēlēs un dziedās gan fonda "Viegli", gan citu pašmāju komponistu radītās dziesmas ar Imanta Ziedoņa vārdiem. Kopā ar fonda "Viegli" muzikālo sastāvu koncertā piedalīsies arī jauktais koris "Maska" diriģenta Jāņa Ozola vadībā.

Kā vēsta fonda pārstāve, gan dziesmas, gan koncertsērijas nosaukums aizgūts no jaunākajā singlā izdziedātā Imanta Ziedoņa dzejoļa "Nakts ugunīs", kas vēsta par ugunīm, kurās sadeg tumsa un ietek gaisma. Plānots, ka koncertā izskanēs arī vēl kāds pirmatskaņojums, iezīmējot fonda "Viegli" jauno skanējumu.

"Jūtam, ka šodien mums visiem nepieciešams pieturēties pie kopīgām vērtībām, vadugunīm un virzības, ko neticamā kārtā jau vairākus gadus atpakaļ ir trāpīgi nodefinējis Imants Ziedonis – tuvība, kopība un savas identitātes apzināšanās," turpina Jānis Holšteins-Upmanis. Dziesmas ierakstā kopā ar fondu "Viegli" piedalījušies arī ģitārists Miķelis Putniņš, pianists Toms Mikāls, basists Jānis Olekšs un bundzinieks Emīls Kaupers. Singla "Nakts ugunīs" ieraksts veidots kopā ar producentu Gati Zaķi.

Koncertu norises laikā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā būs apskatāma arī Ziedoņa muzeja veidota izstāde par Imanta Ziedoņa personību.

Imanta Ziedoņa fonds 'Viegli' tika izveidots 2010. gadā. Tā galvenie mērķi ir veicināt jaunradi Latvijā, veidojot dažādus projektus un īstenojot Imanta Ziedoņa idejas. Līdz šim fonds ir izdevis vairākus mūzikas albumus, realizējis mākslas un izglītības projektus, izveidojis apbalvojumu "Laiks Ziedonim" un veicis citas aktivitātes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!