14. oktobrī klajā tiek laista ģitārista Ginta Smukā un dziesminieces Alises Jostes kopdziesma "Nāk".

"Dziesmā dzirdamie ģitāras motīvi tapa jau pirms septiņiem gadiem. Ar daudzām muzikālām idejām tā ir bijis – kaut ko saceru, taču tālāk nekur netieku," par dziesmas pirmsākumiem stāsta Gints. "Tad nu biju atstājis šo ideju gaisā uz nenoteiktu laiku, līdz 2021. gada mājsēdes laikā man bija iespēja parakņāties sen aizmirstās idejās".

Tā Gintam radusies ideja šo dziesmu nosūtīt Alisei.

"Kad saņēmu no Ginta dziesmas skici, manā iztēlē uzreiz uzausa agra rudens rīts, salna, saldsērīgas skumjas par aizejošo vasaru. Šīs sajūtas ietvēru melodijā un vārdos, un jāteic, ka jūtos patiesi gandarīta par gala rezultātu. Priecājos par iespēju sadarboties ar Gintu," par kopīgo veikumu stāsta Alise Joste.

Dziesmas ieraksts tapis jau pirms gada, un nu ir sagaidījis savu iespēju doties pie klausītājiem.

Dziesmu ierakstījis, miksējis un masterējis Toms Lisments.

Gints Smukais ir ģitārists un dziesmu autors. Gints nodarbojas ar ģitārspēli kopš 2008. gada, un kopš 2011. gada ir pētījis un izkopis kompozīciju perkusiju pirkstu stilā. Gints ir aktīvi muzicējis, gan sadarbojoties ar Latvijā zināmiem mūziķiem (ansis, Jānis Aišpurs, Jānis Stībelis, "Musiqq", Annija Putniņa, Latvian Voices, Kristīne Prauliņa, Kaspars Zemītis, Olga Rajecka, Miks Dukurs, Koris "Maska" u.c.), gan arī spēlējot savu autormūziku uz dažādām skatuvēm Latvijā un ārzemēs.

Alise Joste ir mūziķe un dziesmu autore, kura aktīvi darbojas uz Latvijas neatkarīgās mūzikas skatuves kopš 2009. gada. Alise ir izdevusi trīs studijas albumus. Alises trešais albums "Šākātā" 2021. gadā saņēma Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu "Zelta Mikrofons" kategorijā "Labākais indie mūzikas albums".

Papildus solo darbībai Alise ir dalībniece dažādās neatkarīgās mūzikas apvienībās ("Nesen", "Nepāriet", "100 baltas dvēseles").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!