Kā muzikālu sveicienu Latvijas Republikas Proklamēšanas gadadienā un Patriotu nedēļas noslēgumā virtuozais ģitārists Mārcis Auziņš ieskaņojis Raimonda Macata romantisko un maģisko dziesmu "Ziemeļvējā", kas savulaik bija populāra dziedātājas Olgas Rajeckas izpildījumā.

Kā stāsta Mārcis Auziņš, viņš šīs dziesmas ieskaņošanai izmantojis īpaši šim mērķim pielāgotu hibrīd - akustisko ģitāru, kas izceļas ar īpašu – tautisku – skanējumu.

"Šis 90. gadu sākumā tapušais, leģendārais skaņdarbs jau labu laiku bija darāmo darbu plauktiņā un jāatzīst, ka nepadevās viegli šādai - akustiskās ģitāras versijai un tika izmēģinātas daudzas jo daudzas iespējamās variācijas. Labs nāk ar gaidīšanu. Ceru, ka arīdzan šāda versija atradīs savu klausītāju," saka ģitārists.

Mārcis Auziņš ir viens no prasmīgākajiem pašmāju ģitāristiem, kurš gan darbojies daudzos populārās mūzikas projektos, gan sadarbojies ar akadēmiskās mūzikas meistariem, gan arī veidojis veiksmīgu solokarjeru. 2021. gada vasarā iznāca Mārča Auziņa trešais studijas albumus "Lielā plūsma".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!