Ņujorkā bāzētā panku grupa "Gogol Bordello" publicējusi jaunu dziesmu - veltījumu Ukrainas aizstāvjiem. Šajās dienās grupas līderis Jūdžins Hacs jeb Jevgēņijs Hacs rīko vairākus koncertus Ņujorkā, kuros gūtie ienākumi tiks ziedoti Ukrainas atbalstam.

Lai gan "Gogol Bordello" sevi dēvē par čigānu pankiem, tas ir daudznacionāls kolektīvs, bet tās līderis Jūdžins jeb Žeņa ir dzimis un uzaudzis Ukrainā, Kijevā. 90. gadu sākumā, krītot "dzelzs priekškaram", viņš kopā ar ģimeni pārcēlās uz ASV.

Iepriekš Žeņa vairījies paust viedokli politiskos jautājumos, sakot, ka "Gogol Bordello" spēlē dažādu tautību mūziķi un grupas sūtība ir būt ceļojošai, nebeidzamai bohēmai, kā arī savās dziesmās runāt visu ASV ieceļojušo cittautiešu vārdā. Tomēr šajā situācijā mūziķis nav palicis malā un radījis dziesmu "Teroborona", kas slavina Ukrainas aizstāvjus.

Atgādinām, ka grupa "Gogol Bordello" vairākkārt jau viesojusies Latvijā un gaidāma arī šovasar. Plānots, ka "Gogol Bordello" koncerts Rīgā, koncertzālē "Palladium" notiks 13. jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!