Grupa "DivDiv" laidusi klajā singlu "Sarkanais paklājs", kam tapis arī videoklips.

Kā norāda grupas pārstāvji, jaunajā rokdziesmā saklausāmas muzikālas atsauces uz deviņdesmitajiem gadiem un apspēlēta Latvijas "juku laiku" tematika, taču tajā var saklausīt arī simbolisku 2021. gada problemātiku.

Ieraksts veikts koncertzālē "Lielais dzintars" Liepājā šā gada oktobrī.

Grupas "DivDiv" pirmsākumi meklējami 2015. gadā. Tās dalībnieku radošā pamatdarbība notiek citos kolektīvos gan klasiskajā, gan populārajā mūzikā. Tādējādi grupas mūzikā satiekas dažādas pasaules, kā rezultātā veidojas neparasts un pat nedaudz unikāls skanējums. Par pilntiesīgiem "DivDiv" dalībniekiem sevi dēvē Dainis Meļņiks, Justs Markuševskis, Roberts Dinters, Mārtiņš Zālīte, Ēriks Hanzovskis un Jānis Straume.

"Jaunā dziesma radās, iedvesmojoties no pandēmijas laika nomācoši neparastās situācijas, liekot atcerēties "juku laikus" arī deviņdesmito gadu Latvijā," saka grupas ģitārists Dainis. "Attiecīgi radās deviņdesmito gadu rokmūzikas sajūta, ko ietērpām mūsdienām un pašiem sev pielāgotākā skanējumā, un videoklips, kura estētika būs labi atpazīstama kādreizējiem VHS magnetofonu īpašniekiem…"

"Klipa tapšanā grupai līdzēja videomākslas meistari Mikus Austers un Karina Stefanisina no "M27 media", kā arī Viktorija Kornhubere, kura piedomāja pie "DivDiv" ārējā izskata, Irita Timbra, kurai ir sarkanais paklājs, un Jurģis Ozols, kurš to visu izgaismoja," raksta grupas pārstāvji.

Ceturtais grupas singls "Sarkanais paklājs" noklausāms lielākajās mūzikas straumēšanas platformās un dzirdams Latvijas radiostacijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!