Foto: Mārtiņš Vanags
Pašmāju grupa "Inde Indive" pagājušā gada nogalē laida klajā debijas al-bumu "II". Albums ir otrais publicētais grupas ieraksts pēc pagājušā gada novembrī izdotā EP "Mater Omnium", portālu "Delfi" informē grupas pār-stāvji.

Grupas debijas albumā ir iekļautas četras kompozīcijas, kas tika ierakstītas 2012./2013. gadā, bet to skaņas apstrāde pabeigta 2020. gadā. Albuma muzikālo saturu veido melanholiski tumši, apjomīga garuma skaņdarbi, kas, kā raksta grupas dalībnieki, ietērpti alternatīvā roka, postroka un postmetāla skanējumā.

"Inde Indive" darbību sāka 2005. gadā, kopīgus spēkus apvienojot Edgaram Vylcānam, Uģim Vilcānam, Aleksandram Vēveram un Jurģim Jakovelam. Grupa piedalījās Latgales jaunās mūzikas atmodā līdzās tādām grupām un mūziķiem kā "Bez PVN", "Dabasu Durovys", "Green Novice", Sovvaļnīks u.c.

Sastāvam mainoties par grupas bundzinieku kļuva Valdis Metlāns ("Green Novice"), un basģitārista lomu uzņēmās Kārlis Josts (šobrīd "The Sound Poets", "Laika suns", un projekta "Nepāriet" dalībnieks). Šajā sastāvā arī tika ierakstītas albumā un izdotajā EP iekļautās dziesmas. Aktīvā grupas darbība apsīka 2014. gadā.

"Mēs, "Inde Indive" dalībnieki, ceram, ka jums patiks mūsu darbs - gan tiem, kuri mūs zina un atceras kopš pirmsākumiem, atceras koncertus draugu lokā, klubos un festivālos, gan tiem, kuri par mums uzzina tikai tagad. Klausieties, izbaudiet, vērtējiet indes caurvītos skaņdarbus," tā raksta paši mūziķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!