Foto: Filips Smits

Grupa Instrumenti piedāvā jaunu radio singlu, "A Letter to Joselyn", no sava trešā studijas albuma "Iekams". Dziesmā izmantotās dzejas autors ir Braiens Helglands (Brian Helgeland), un tā sarakstīta 2001. gada filmai "Bruņinieka stāsts" ("A Knight’s Tale").

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/Instrumenti_-_Joselyn_(radio_edit).mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Pirms mēneša "Instrumenti" noslēdza uz Gruzijā tapušā albuma "Iekams" muzikālo materiālu balstīto koncertsēriju "Mēs tiksimies gaisā", kuras laikā koncertzālēs Ventspilī ("Jūras Vārti"), Cēsīs (Vidzemes koncertzāle "Cēsis") un Rēzeknē (Latgales vēstniecība "GORS"), kā arī koncertos Rīgas Domā pulcēja vairāk kā 9000 cilvēku.

"Instrumenti" publicējuši koncerta Mēs tiksimies gaisā video ierakstu no Rīgas Doma visā tā garumā.


Šī gada sākumā grupa "Instrumenti", parakstot oficiālu mandātu ar Latvijas Republikas ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču, kļuva par Eiropas gada attīstības labās gribas vēstniekiem, un šī iemesla dēļ "Instrumenti" jau nākamnedēļ dosies uz Briseli, lai piedalītos neformālā prezidentūras pieņemšanā.

Tāpat, "Instrumenti" saņēmuši piecas Mūzikas ierakstu gada balvas Zelta Mikrofons nominācijas – Labākas indie albums ("Iekams"), Labākais koncertieraksts video ("Procrastination LIVE"), Labākais video ("King of the Wild Things" un "Lēna Uguns"), kā arī Alfas Gada dziesma ("Mēs tiksimies gaisā").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!