Grupa "the eve" laidusi klajā dziesmu "Pustrijos naktī Brīvības ielā" no vasaras sākumā gaidāmā studijas albuma "Nākotnes meitene".

Kā "Delfi" informē grupas mūziķi, dziesma "Pustrijos naktī Brīvības ielā" ir atgriešanās pie klausītājiem pēc 2019. gadā iznākušā EP "Tu mana vintage". Teju divus gadus grupa pavadījusi koncertējot, taču pandēmijas spiesti devās uz ierakstu studiju un uzsāka darbu pie debijas albuma.

2018. gadā grupu "the eve" dibināja ģitārists un mūzikas producents Patriss Valdemārs ar domubiedriem – dziedātāju Evelinu Homčenko un bundzinieku Tomu Klikiču. 2020. gada vasaras koncertos grupai pievienojās basģitārists Kristers Dornis.

Dziesmas autors Patriss Valdemārs stāsta: "Dziesmas pavadījums muzikāli iedvesmots no astoņdesmito gadu latviešu disko mūzikas. Smagas bungas un bass kopā ar vienkāršām, bet ne mazāk interesantām ģitāras un taustiņu partijām ir šīs dziesmas atslēga.

Dziesmas teksts ir par meiteni – nākotnes meiteni, kas apmaldījusies laikā un telpā, meklē sev patvērumu mūsu laika izpriecās. Šo tekstu uzrakstīju mokoties pēc kādas vērienīgas nakts tepat Rīgā, kad tas vēl bija atļauts."

Līdz ar dziesmas izdošanu grupa piesaka vasaras sākumā gaidāmo albumu "Nākotnes meitene".
Dziesmu producējis un ierakstījis Patriss Valdemārs. Dziesma ierakstīta grupas studijā "Stabu iela Records". Dziesmas noformējumu ir veidojusi dizainere Aleks Rei. Fotogrāfe Monta Lū.

Grupa "the eve" plašāk sevi pieteica 2019. gada pavasarī ar dziesmu "Burbuļtējas", kad triumfēja Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas organizētajā konkursā "Pirmā plate". Kā raksta paši grupas dalībnieki, 2019. gada vasarā notika arī grupas pirmā ievērojamā uzstāšanās, Kalnciema kvartālā iesildot leģendāro grupu "Eolika".

2019. gada decembrī grupa publicēja pirmo EP "Tu mana vintage". 2020. gadu "the eve" pavadīja koncertējot, taču pandēmijas spiesti koncertu sezonu noslēdza Rīgā, Ezīšfestā.

2020. gada decembrī grupa piedalījās "Pieci.lv" organizētajā labdarības maratonā "Dod pieci".
Jaunais singls un citi "The eve" ieraksti pieejami populārākajās mūzikas straumēšanas vietnēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!