Atgādinot par vienu šīs vasaras vērienīgākajiem hip-hopa mūzikas pasākumiem Latvijā un aicinot sestdien, 2. jūlijā, uz koncertu Grobiņas pilsdrupās, pašmāju hip-hopa vecmeistars Ozols izlaidis saiferu jeb cypher*, kurā viņam pievienojies arī līdzgaitnieks Kurts un jaunās hiphop skolas pārstāvji – SourJ un YAM.

Saiferā iekļautā mākslinieku izvēle nav nejauša, jo tieši šie reperi kāps uz vienas skatuves ar Ozolu koncertā Grobiņā jau šajā nedēļas nogalē.

"Katrs no saifera dalībniekiem ir atšķirīgs, tāpēc, kā jau tas dzirdams arī mūsu kopīgi radītajā darbā, arī koncerts būs daudzveidīgs – dažādām noskaņām un tematiskajiem vēstījumiem bagāts. Katrs klausītājs noteikti varēs dzirdēt kaut ko sev tuvu un tīkamu," par koncertu un mākslinieku izvēli stāsta Ozols. Viņš norāda, ka koncertā piedalīsies arī Prusax un klausītājiem būs iespēja dzirdēt izpildītāju aktuālākās dziesmas.

Kopīgajā saiferā mākslinieki atļāvušies atkāpties no kādas konkrētas tēmas un izpaudušies aiz okeāna tik populārajā, enerģiski piesātinātajā Detroitas stilā, ko raksturo asas, trāpīgas vārdu spēles, bet ne vienmēr - ritmisks izpildījums, vēsta mūziķu pārstāvji. Ozola un kolēģu veidotā saifera mūzikas autors ir hip-hopa klausītājiem labi zināmais reperis un bītmeikeris Xantikvariāts.

*Cypher jeb saifers ir viens no repa pamatelementiem, kurā vairāki dalībnieki viens pēc otra skaita savas sarakstītās rindas. Tas var būt kādā vienotā tēmā vai arī brīvas izpausmes formā par jebko citu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!