Foto: Publicitātes foto

Festivāla "Rīgas Ritmi 2016" pavasara koncertsērijā Rīgas Kongresu namā 29. aprīlī plkst. 19.00 uzstāsies džeza, hip-hopa, soul un fankmūzikas vokālists Hosē Džeimss (José James), portālu "Delfi" informēja festivāla pārstāvji.

Gaidot koncertu, piedāvajam nelielu ieskatu 2017. gada sākumā gaidāmajā mūziķa albumā "Love in a Time of Madness", kas tiks izdots slavenās izdevniecības "Blue Note" paspārnē. Līgums ar prestižo amerikāņu džeza izdevniecību viņu saista kopā 2012. gada.

Jaunā albuma skaņdarbu iedvesma nākusi no šī brīža sarežģītās politiskās un sociālekonomiskās situācijas pasaulē, kad blakus nemieriem un protestiem, kā arī nevienlīdzībai, pastāv zibenīga digitālā komunikācija un reakcija, kas liek cilvēkam aizdomāties par dzīvības un mīlestības vērtību. Pats Hosē Džeimss saka, ka, prezentējot jaunu muzikālo materiālu klausītājiem koncertos, viņš redz to patiesās domas, tādējādi vēlāk iekļauj albuma tikai dziesmas, kas aizkustina klausītāju. Viņš sauc savus klausītājus par albuma līdzproducentiem.

Hosē Džeimss šo albumu radīt palīdz starptautiska komponistu, mūziķu un producentu komanda, turpinot palīdzēt viņam izkopt un radīt pavisam jaunu, nebijušu skanējumu, laužot žanru robežas un paplašinot to apvāršņus. Pats Hosē saka: "Šis albums atspoguļos visu, kas man ir mīļš mūzikā – manas džeza saknes, kas vēlāk pārauga cieņā pret hip-hop, funk un R&B stiliem."

Hosē Džeimss ir amerikāņu ģitārists un modernā džeza, soulmūzikas un hip-hop vokālists. Viņš koncertē ne tikai kā solists, bet arī dažādu grupu sastāvos. Saukts par "hip-hopa paaudzes džeza dziedātāju", Ņujorkā dzīvojošais mākslinieks apvieno džeza, soul, drum'n'bass, kā spoken word stilus, veidojot pats savu, unikālu vokālā džeza skanējumu.

Koncertā Rīgā piedalīsies arī Takeši Obajaši (Takeshi Ohbayashi) – taustiņinstrumenti; Solomons Dorsijs (Solomon Dorsey) – bass, vokāls; Džo Blakss (Joe Blaxx) – sitaminstrumenti.

Biļetes uz koncertu pieejamas visas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!