Foto: Publicitātes foto

Tuvojoties visu mīlētāju dienai, dziedātāji Igo un Antra Stafecka laiž klajā dziesmu "Kad būsi zālē atgūlies". Dziesmas mūzikas autors ir komponists Jānis Strazds, bet vārdus sarakstījis Igo, portālu "Delfi" informē mūziķu pārstāvji.

Antra un Igo iepriekš sadziedājušies dažādos muzikālajos projektos, bet šī ir pirmā dziesma, kas rakstīta viņiem kā duetam un pirmais studijā kopīgi ierakstītais skaņdarbs. Dziesmas aranžētājs Jānis Čubars.

Antra Stafecka stāsta: ''Man vienmēr ir paticis dziedāt kopā ar Igo. Kad Jānis Strazds man piedāvāja šo sadarbību, bez domāšanas piekritu. Šajā dziesmā izjūtu pavasara sajūtas – tāds kā viegls naivums visā dziesmas garumā. Paldies par šo brīnišķīgo kopdarbu!''

"Dzejolis tapa viegli, vienā rāvienā. Atmiņā sarindojās izjūtas, kas pārņem mūs siltā vasaras dienā, pļavā. Tad atliek mierīgi vērot apkārt notiekošo un mazliet piesapņot klāt. Jāņa ideja veidot topošo dziesmu kā duetu ar Antru man bija pārsteigums. Bet Antra tēlaini iejutās šajā lomā un tas arī man palīdzēja šo stāstu ieraudzīt vēl savādāk,'' papildina Igo.

Savukārt Jānis Strazds saka: "Ar Igo gan kā dziedātāju, gan kā līdzautoru mani vieno jau vairāk nekā 10 gadu ilga muzikāla sadarbība, kopīgi esam radījuši ne mazums dziesmu, tapis arī dziesmu cikls "Uguns". Esam draugi un arī domubiedri mūzikā. Arī ar Antru bieži sadarbojamies dažādu projektu ietvaros, un man vienmēr ļoti paticis viņas balss tembrs, kas, manuprāt, vienmēr ļoti labi skan arī duetos - gan ar grupu "Otra puse", gan manis sarakstītajā dziesmā "Laiks" - duetā ar Andri Ērgli, gan arī šajā, mūsu jaunajā dziesmā."

Dziesma "Kad būsi zālē atgūlies" savu skatuves pirmatskaņojumu piedzīvos divos atšķirīgos un krāsainos komponista Jāņa Strazda jubilejas koncertos, kuros līdzās Igo un Antrai uzstāsies arī daudzi citi solisti. Pirmais no koncertiem notiks 13. februārī Rīgā, VEF Kultūras pilī, bet otrs - 14. februārī Liepājā, koncertzālē "Lielais dzintars".

Biļetes uz koncertiem var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!