Duets Ilona Balode un Valērijs Cīrulis klausītājiem piedāvā jaunu dziesmu "Uzkāriens". Ilonas Balodes un Valērija Cīruļa duets plašāku atpazīstamību guva 2021. gadā ar dziesmu "Pasaciņa", kas tika iekļauta LTV1 raidījuma "Latvijas Sirdsdziesma" aptaujā, kur atradās gandrīz visu pirmo pusgadu.

Jaunākā dziesma "Uzkāriens" pēc pašu autoru vārdiem vairs nav tik maiga un vēsta par citiem laikiem un citu tematiku. Lai arī dziesmas iedīgļi meklējami sanākā pagātnē, kad Ilona un Valērijs vēl darbojās kopā ar citiem biedriem industrāli gotiskā roka grupā "Abstinence", abi mākslinieki nolēma šo dziesmu ierakstīt tieši šobrīd. "Šis mums visiem ir tāds nedaudz "uzkāriena" laiks, kad īsti vairs nesaprotam veco kārtību un to, kāda ir jaunā," atklāj dziesmas autori.

Dziesmas mūzikas autors ir Valērijs Cīrulis, bet tekstu sacerējusi Ilona Balode. Dziesma producēta un miksēta Mārtiņa Burkevica ierakstu studijā un māsterēta pie Ginta Solas. Aranžiju veidojis Valērijs Cīrulis.

Dziesma ir iekļauta dueta tikko kā tapušajā mūzikas albumā "Plāni". Tas ir viņu pirmais kopīgais mūzikas albums, kurā arī pārējās dziesmas ir ar Valērija mūziku un Ilonas Balodes vārdiem. Tas ir albums – introspekcija: to sastāda abu kopā paveiktais agrākos gados un tagad radītais. Šobrīd albums pieejams elektroniski, taču drīzumā būs iespēja to iegādāties arī kompaktdiska formātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!