Dziedtāja, aktrise un rakstniece Ilona Balode-Ūdre un viņas grupa "Abstinence" laidusi klajā jaunu dziesmu "80-tie".

Kā stāsta Ilona Balode-Ūdre, kura ir dziesmas teksta autore, "80-tie" vēsta par "karstām vasaras dienām, kad tikko nolijis lietus un atmināmies par to, kas bijis, par smeldzi, kas ielīst krūtīs, apzinoties to, ka laiks slīd caur pirkstiem neapturami gaistot, viens mirklis un tagadne jau ir kļuvusi par pagājību, nebeidzamais laika rats rit, mēs esam šeit un nākamā brīdī jau kļūstam par atmiņām... tu ar mani dejo, un es ar tevi, nekas cits mums nepieder kā vien šis mirklis...deja, mūzika, liegs pieskāriens, vasaras lietus smarža un vēlāk atmiņas un silta sega, ko promejot kāds uzklāj mums uz kājām... bet, tikmēr...pa radio atskan "Astoņdesmitie"".

Dziesmas "80-tie" tapšanā piedalījušies mūziķi: Kaspars Grīnbergs (bungas), Mārtiņš Burkevics (bass, fona vokāls), Egons Kronbergs (ģitāra), Gatis Gaugers (taustiņinstrumenti) un Ilona Balode-Ūdre (akordeons, vokāls).

Dziesmas mūzikas autors ir Gatis Gaugers. Dziesmas ieraksts, mix & master tapis Mārtiņa Burkevica skaņu ierakstu studijā. Dziesmu producējuši Gatis Gaugers un Mārtiņš Burkevics.

"Šī dziesma gan garīgi, gan arī muzikāli ir kā tilts. Arī reālajā pasaulē tā tapusi divās valstīs: ASV un Latvijā. ASV, jo tur jau daudzus gadus dzīvojošais bundzenieks Kaspars Grīnbergs noteikti vēlējās piedalīties šajā īpašajā ierakstā un iespēlēja bungas attālināti Losandželosā "Ultimate Studios" producenta Čārlija Veimaira (Charlie Waymire) pārraudzībā," stāsta Balode-Ūdre.

Grupa "Abstinence" ir muzikāli mākslinieciskais veidojums kas audzis, ģenerējies un pārtransformējies dažnedažādos veidolos kopš 2008. gada.

Sākotnēji tā sevi pieteica kā smagās mūzikas grupu, kas uzstājās tādos tolaik populāros alternatīvās mūzikas klubos kā "Melnā Piektdiena", "Depo", "Fontaine Palace" Liepājā, u.c. , kā savu primāri spēlējamo žanru apzīmējot – industriālo, alternatīvo roku.

Laika gaitā grupā nomainījušies dažādi muzikālie sastāvi. Pie tapšanas klāt stāvējuši grupas "Dzelzs vilks" bundzinieks Mārcis Judzis, grupas " The Hobos" basģitārists Mārtiņš Burkevics, taustiņinstrumentālists un komponists Gatis Gaugers. Ilgu laiku grupā darbojies ģitārists Valērijs Cīrulis ( "Jauno Jāņu orķestris"). Taču nemainīgi kopš pirmssākumiem grupas soliste un vārdu autore ir Ilona Balode (tagad Ilona Balode-Ūdre; pazīstama kā grāmatas "Rīga-Pekina" autore, aktrise un dueta "Ūdris & Balode" dalībniece), kura tolaik, grupas rašanās laikā vēl bija Dailes teātra jaunā aktrise.

Sākotnēji grupas mūzikālajā materiālā dominēja divi līderi – Gatis Gaugers un Valērijs Cīrulis. Abi komponēja mūziku, kurai vārdus radīja Ilona Balode. Taču vēlākos gados, grupas sastāvs sadalījās un šobrīd grupai mūziku rada Gatis Gaugers.

Līdz šim zināmākais grupas singls ir "Siltumnīcas zēni". Grupa piedalījusies arī dažādos festivālos.

Dziesma "80-tie" ir grupas pieteikums jaunajā veidolā, citā skanējumā, citā desmitgadē.

Pa šo laiku grupai bijušas vairākas darbības pārtraukuma pauzes. Grupas dalībnieki klaiņojoši pa pasauli. Ilona Balode ar dzīvesbiedru Rolandu Ūdri (a.k.a. kādreizējās grupas "The Hobos" solists Ūdrītis) devās apceļot pasauli un, muzicējot uz ielām, aizbrauca uz Pekinu, vēlāk uz Kanāriju salām. Grupas sākotnējais ilggadējais bundzenieks Kaspars Grīnbergs ( ex. "Deus Sex Machina", "Huskvarn") pārcēlās uz dzīvi ASV.

Taču, tagad ir izdevies radīt jaunu projektu, apvienojoties esošajam un bijušajam. Grupa "Abstinence" atdzimšanu sāka ar piedalīšanos Latvijas Radio 5 (pieci.lv) rīkotajos labdarības maratonu koncertos projekta "Dod 5" ietvaros, kur akustiskā versijā pirmo reizi izskanēja arī dziesma "80-tie".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!