Foto: Publicitātes foto
Janvāris Latvijas populārajā mūzikā atnāca ar konkursa "Supernova" dalībnieku izziņošanu un to izpildīto dziesmu pakāpenisku nonākšanu medijos, sociālajos tīklos un straumēšanas vietnēs. Tikmēr paralēli publicēti vairāki jauni latviešu mākslinieku skaņdarbi ārpus pretenzijām uz "Eirovīzijas" lauriem, ko derētu dzirdēt, lai paplašinātu redzesloku un novērtētu vietējās mūzikas daudzveidību.

Bassgrun – 'Humanity'

Foto: Kadrs no video

Pavisam nesen latviešu mūzikā sevi pieteicis elektroniskās mūzikas producents Bassgrun.

Singls "Humanity", kam radīts arī videoklips, ieturēts dubstep stilistikā. "Humanity" ir Bassgrun otrais singls, kas seko pagājušā gada vasarā izdotajam "Restart".

Video, kurā iesaistīti arī animācijas elementi, tapis Sergeja Sidoroviča režijā.

Andris Indāns un Henriks Eliass Zēgners – 'Amatieri'

Foto: Jānis Indāns

'Starmetis' – 'Melnās klavieres'

Foto: Publicitātes foto

Janvāra izskaņā savu jaunāko dziesmu "Melnās Klavieres" gaismā cēlusi arī Cēsu sintīpopa grupa "Starmetis".

Par grupas pirmo videoklipu paziņojis dziesmas autors – grupas "Starmetis" līderis Andris Tereško.

Kopš grupas nodibināšanas 2009. gadā tā izdevusi vairākus mazalbumus internetā un kasešu formātā, savukārt "Melnās Klavieres" izdots kā pirmais singls no jaunākā ieraksta, ko plānots izdot tuvākā vai tālākā nākotnē.

Sniedze Prauliņa – 'All The Stars'

Foto: Publicitātes foto

Latviešu mūziķe Sniedze Prauliņa, savukārt, janvāra sākumā klausītājiem nodeva dziesmu "All the Stars" no sava albuma "Inkrustācija".

"Inkrustācija ir dekoratīva tehnika. Man tas ir kaut kas kvēpaini tumšs, viegls un piesātinātiem toņiem, materiāls, kas ir iestrādāts otrā materiālā un ar to tiek savienots," par albumu stāsta Prauliņa. "Mūzikā ir līdzīgs process – materiālā tiek iestrādāti efekti, tembri, akcenti. To nevajadzētu jaukt ar lego vai mozaīku. Inkrustācijas tehnika man liekas vispiemērotākā ar savu telpiskumu, kas parādās, piemēram, caurspīdīgos vai zvīguļojošos perlamutra gabaliņos, vai tajā, kā solo izdaiļo mūzikas audumu."

Albumam, ko prezentēt paredzēts februārī, klāt pievienota arī mūziķes veidota grāmatiņa.

'In My Head' – 'Love Had You Lost'

Foto: Publicitātes foto (In My Head)

Pašmāju apvienība "In My Head" nupat publiskojusi pirmo videoklipu dziesmai "Love Had You Lost".

"In My Head" ir 2015. gadā dibināta grupa, kurā darbojas ģitāristi Kārlis Gliks un Armands Varslavāns, skaņu režisors Rūdolfs Iļķēns, kā arī vokāliste un dziesmu autore Evija Smagare, kura pazīstama arī kā solomāksliniece un piedalījusies grupas "Prāta Vētra" lielkoncertos.

Videoklipu, kas filmēts Latgalē pērnā gada vasarā, uzņēmis un producējis Ivars Utināns. Videoklipā piedalās horeogrāfs Jānis Orbidāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!