Foto: Kristaps Kalns

Piektdien, 10. februārī, digitāli klajā laists skaņu mākslinieka un elektroniskās mūzikas autora Andra Indāna ("Gas of Latvia") un dzejnieka Henrika Eliasa Zēgnera kopdarbs – albums "Mēs esam izlepusi paaudze".

Albums, kas sastāv no sešiem skaņdarbiem, ierakstīts 2016. gada rudenī Andra Indāna "Gassound Studio" studijā, turpat arī miksēts un māsterēts. Ierakstu pagaidām nav plānots izdot fiziskā formātā, to iespējams iegādāties vietnē "Bandcamp".

Abi mākslinieki albumā realizēto materiālu radījuši pateicoties videomākslinieces Ievas Balodes rosinājumam veidot kopīgu performanci aizvadītā gada "Baltās nakts" ietvaros Čekas mājā.

Ieraksta process sācies ar sagatavotā teksta lasījumiem pāri improvizētai mūzikai, taču laika gaitā izkristalizējusies konkrēta kompozīcija un forma. Teksta daļas pamatā ir Zēgnera dzejolis ar tādu pašu nosaukumu, kas tapis "Satori" radošās nometnes meistardarbnīcā aizvadītā gada vasarā. Muzikālais pavadījums ieturēts nepieradinātas, tumšas elektroniskās mūzikas ietvaros, savukārt teksts veidots kā ironiska manifestācija par jaunākajām paaudzēm un to attiecībām ar vēsturi.

Albuma vizuālo noformējumu radījusi sadarbības iniciatore Ieva Balode – tajā izmantotā fotogrāfija tapusi gadu mijā Atēnās, Grieķijā.

Albuma prezentācijas koncerts notiks 12. februārī pulksten 20.00 Rīgā, Kaņepes Kultūras centrā. Īpašais koncerta viesis – viens no talantīgākajiem Latvijas bītmeikeriem Oriole.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!