Čellists Valters Pūce un pianists Dainis Tenis izziņojuši jaunu koncertprogrammu "Radīts Latvijā", to piesakot ar jaunu versiju par Zigmara Liepiņa "Kvazimodo dziedājumu" no operas "Parīzes dievmātes katedrāle".

Kā "Delfi" informē grupas pārstāvji, programmu veidos visu laiku izcilāko latviešu komponistu melodijas abu mūziķu aranžējumos. Skanēs tādi skaņdarbi kā Zigmara Liepiņa "Kvazimodo dziedājums", Imanta Kalniņa "Apvij rokas", Jāņa Lūsēna "Alises iela", Valta Pūces "Balāde no izrādes "Šveiks"", Raimonda Paula "Teātris", Emīla Dārziņa "Melanholiskais valsis" un citi darbi.

"Mēs vasarā uzsākām veiksmīgu koncerttūri dažādās Latvijas pilsētās ar programmu "Bez elektrības", un, apbraukājot mūsu skaisto zemi, radās doma par īpašu programmu, kas būtu veltīta tieši Latvijai. Šī programma ir kā atgriešanās pie saknēm, gan skanējumā, gan skaņdarbu izvēles ziņā. Tas būtu mūsu novēlotais apsveikums Latvijai simtgadē, labāk vēlāk nekā nekad," stāsta Valters Pūce.

Savukārt pianists Dainis Tenis piebilst: "Jaunā koncertprogramma, manuprāt, ir simboliska atbilde pasaulē esošajiem ierobežojumiem, kuru dēļ ir īstais brīdis iedziļināties pašmāju komponistu darbos. Secinājām, ka liela daļa brīnišķīgas mūzikas ir reti atskaņota instrumentālā izpildījumā, tādēļ esam gandarīti, ka ar šo programmu atcerēsimies sen nedzirdētas melodijas un papildināsim čella un klavieru repertuāru, ko iespējams nākotnē varēs izpildīt jaunie mūziķi."

Jauno koncertprogrammu duets Valters Pūce un Dainis Tenis uzsāk ar Zigmara Liepiņa leģendāro "Kvazimodo dziedājumu", ko savulaik izpildīja Igo un Niks Matvejevs. Mūzikas video tapis Jaunpils pilī, kas ir viena no retajām viduslaiku pilīm, kas saglabājusies.

Tuvākie dueta koncerti gaidāmi Valmierā – 20. novembrī, Jelgavā – 27. novembrī, Rīgā – 12. decembrī un Siguldā – 13. decembrī. Biļetes būs pieejamas drīzumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!