Trešdien, 21. aprīlī, tieši mēnesi pirms IIHF pasaules čempionāta hokejā 2021 sākuma, klajā laista oficiālā pasākuma dziesma "For Glory and Joy" un tās videoklips.

Turnīra organizatori dziesmas radīšanu šogad uzticējuši populārajai pašmāju grupai "Astro'n'out".

"Tas ir liels gods radīt tik nozīmīga notikuma oficiālo dziesmu! Dziesma ir par došanos pēc uzvarām un mēs ticam, ka ar šīs dziesmas vēstījumu spēs asociēties visa lielā hokeja pasaules komūna, tāpat kā katrs klausītājs, kurš ikdienā sevi izaicina, tiecoties pēc jauniem personīgiem sasniegumiem," stāsta grupas soliste Māra Upmane-Holšteine.

Dziedātāja arī uzsver, ka klipā redzamās ģimenes un hokejisti nav aktieri, bet gan ģimenes, kas pārstāv Latvijas hokeja saimi. Šīs ģimenes simbolizē dziesmas vēstījumu: aiz visām uzvarām stāv ilgstošs, pašaizliedzīgs darbs un nesavtīgs ģimenes atbalsts.

"Jaunā hokeja dziesma ir skaista, tā pauž emocionālu un pozitīvu vēstījumu, tā iedvesmo," par sadarbību ar grupu "Astro'n'out" ir gandarīts orgkomitejs vadītājs Edgars Buncis. Viņš pauž cerību, ka autoru radošā darba rezultāts kļūs par hitu starp hokeja līdzjutējiem un ne tikai.

IIHF pasaules čempionāts hokejā 2021 no 21. maija līdz 6. jūnijam norisināsies Rīgā. "Arēna Rīga", kas tika uzcelta IIHF pasaules čempionātam hokejā 2006, un ir mājvieta Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienībai Rīgas "Dinamo", būs galvenā turnīra arēna un uzņems B grupas spēles, divus ceturtdaļfinālus (ieskaitot Latvijas spēles, ja tā kvalificēsies), pusfinālus un mačus par medaļām.

Olimpiskais sporta centrs atrodas pretējā ielas pusē un tiks pārveidots par hokeja arēnu. Tas uzņems A grupas cīņas un divas ceturtdaļfināla spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!