Tuvojoties Latvijas Neatkarības atjaunošanas gadadienai, Saulkrastu koris "Anima" kopā ar maestro Raimondu Paulu ieskaņoja dziesmu "Pacel galvu, Baltā māt" ar Jāņa Petera vārdiem.

"Strādājot pie šīs dziesmas, mēs atkal un atkal sev atgādinājām, cik būtiski šajā laikā ir izsliet muguras, pacelt galvas, smelties spēku un ticību kopābūšanas un muzicēšanas vērtībā," vēsta kora mākslinieciskā vadītāja Laura Leontjeva.

"Šis mums bija milzīgs gods un saviļņojums kopā ar Maestro ieskaņot šo skaisto, emocionālo un dziļi patieso dziesmu, kas tapusi Latvijas neatkarības atgūšanas laikā un kura manā apziņā jau ir kopš bērnības, kad kopā ar vecvecākiem, ejot līdzi uz senioru kora mēģinājumiem Pastendē, to dzirdēju un jau dziedāju līdzi," stāsta Laura Leontjeva.

Dziesma visemocionālāko atskaņojumu piedzīvoja 1993. gada Dziesmu svētkos, kad to diriģēja izcilā Ausma Derkēvica. "Jutu dziļu nepieciešamību ieskaņot ko tik īpašu, lai, tuvojoties svētkiem, mums pašiem sev būtu atgādinājums pacelt galvu un apzināties savu iekšējo spēku, izdzīvojot dziesmu jutīgā un pietuvinātā atmosfērā."

"Pacel galvu, Baltā māt'" koncertizpildījuma ierakstu iemūžināja skaņu režisors Andris Ūze, mirkli dokumentēja videomākslinieks Ritvars Bluka. Ieraksts tapis sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku un Saulkrastu novada domi. Īpašais paldies LNB komunikācijas departamentam par radošo sadarbību.
Dziesmas audio ieraksts ir pieejams visās lielākajās mūzikas straumēšanas vietnēs.

Saulkrastu koris "Anima" muzicē kopš 2001. gada un ir viens no spilgtākajiem koriem Latvijā. Kora mākslinieciskā vadītāja un diriģente Laura Leontjeva, diriģents Matīss Tučs un vokālā pedagoģe Elīna Ose.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!