Raidījuma "Ieklausies Dvēseļu putenī!" noslēdzošajās divās epizodēs, kas skatāmas LTV1 kanālā 27. novembrī pulksten 20.00 un jau ir pieejamas LMT Viedtelevīzijā un lietotnē LMT "Straume", dziedātāja Linda Leen skatītājiem atklās strēlnieku saikni ar Rīgas Latviešu biedrības namu, kā arī kopā ar aktieri Vili Daudziņu dosies uz Brāļu kapiem, savukārt mūziķis Māris Mihelsons un aktieris Gatis Gāga demonstrēs savas prasmes improvizētā kara laukā.

Raidījuma priekšpēdējā epizodē dziedātāja Linda Leen izdzied dziesmu "Ak, Latvija", kas filmas tīzerī dzirdama strēlnieka Jāņa Friša balss ierakstā, un kopā ar strēlnieku atmiņu vācēju Andri Balceru un aktieri Vili Daudziņu (pulkvedis Sala filmā "Dvēseļu putenis") dosies uz Brāļu kapiem, kur skatītājiem atklās ne vien savu saistību ar latviešu strēlniekiem, bet arī to, kāpēc aktieris Vilis Daudziņš saviem dēliem vārdus noskatījis tieši kapos. Tāpat dziedātāja pētīs strēlnieku saikni ar Rīgas Latviešu biedrības namu, kas tiek dēvēts arī par Māmuļu, un noskaidros, kāpēc valsts neatkarība tika pasludināta nevis tur, bet toreizējā Rīgas 2. pilsētas teātrī (tagad Latvijas Nacionālais teātris).

Savukārt raidījuma pēdējā epizodē mūziķis, grupas "Prāta vētra" dalībnieks un viens no raidījuma "Ieklausies Dvēseļu putenī!" idejas autoriem Māris Mihelsons atklās, no kādas pasaulslavenas dziesmas cēlusies strēlnieku dziesma "Uz priekšu, latvieši!", kā arī kopā ar aktieri Gati Gāgu (Konrāds filmā "Dvēseļu putenis") pētīs Cēsu kauju lomu Latvijas ceļā uz brīvību un sacentīsies veiklībā ar puišiem, kuri piedalījušies filmā "Dvēseļu putenis", metot granātas un "pārvarot" mīnu lauku.

Raidījums "Ieklausies Dvēseļu putenī!" tapis pēc filmas režisora Dzintara Dreiberga un mūziķa Māra Mihelsona iniciatīvas. Tā ietvaros tādas spilgtas Latvijas mūzikas personības un grupas kā Jānis Aišpurs, Goran Gora, Intars Busulis, Linda Leen, "Cosmos", "Carnival Youth", "Tautumeitas", "Instrumenti" un "Musiqq" iedzied Reiņa Sējāna aranžētas strēlnieku dziesmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!