Talantīgais ģitārists Mārcis Auziņš ierakstījis grupas "Queen" skaņdarba "Crazy Little Thing Called Love" ģitāras kaverversiju un gatavojas svinēt apaļu – 40 gadu – jubileju īpašā koncertā.

Kā "Delfi" informē mūziķa pārstāvji, koncerts notiks VEF Kultūras pils Lielajā zālē 4. februārī pulksten 19.

"Jāatzīst, ka agrāk ideja par apaļas jubilejas svinēšanu uz skatuves man nelikās pārāk saistoša, taču, citējot klasiķus, viss plūst, viss mainās. Sagaidot četrdesmito jubileju, parādījās iekšēji muzikāla vēlme pēc atskaites punkta. Šogad tas materializējies solo koncerta formā un par to liels prieks," ar gandarījumu pauž viens no izcilākajiem akustiskās ģitāras meistariem Mārcis Auziņš.

Jubilejas koncerta pirmajā daļā, kā ierasts, uz skatuves Mārcis Auziņš kāps viens pats un līdzās paša radītām kompozīcijām no trim solo albumiem spēlēs Latvijā un pasaulē pazīstamu komponistu darbu aranžijas solo ģitārai.

Koncerta otrajā daļā pievienosies žanriski ļoti dažādi mūziķi un draugi, ar kuriem līdzās solo karjerai Mārcis ir sadarbojies ilgus gadus: Raimonds Macats, Raimonds Ozols, Dons un Aija Vītoliņa, padarot programmu stilistiski krāsainu un daudzšķautņainu.

"Par godu šim koncertam esmu ieskaņojis vairākas jaunas kompozīcijas. Šoreiz publicējam grupas "Queen" skaņdarba "Crazy Little Thing Called Love" ģitāras kaverversiju," stāsta Mārcis Auziņš.

Viņš uzsver, ka lielākais izaicinājums solo ģitāras žanrā (fingerstyle guitar) ir panākt muzikāli blīvu skanējumu, izmantojot tikai vienu instrumentu, vienlaikus nezaudējot skaņdarba muzikālo un ideoloģisko esenci. "Tas prasa daudzas jo daudzas darba stundas, aizvadītas tehniskos un radošos mēģinājumos. Tas ir man ceļš!" atzīst mūziķis.

Ar šo pašu jubilejas programmu ģitārists 11. janvārī viesosies Madonas Kultūras namā. Biļetes uz koncertiem nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!