Īpašu sveicienu par godu Latvijas valsts 102.dzimšanas dienai, 18. novembrī, sarūpējuši Latvijas Nacionālā teātra aktieris Mārcis Maņjakovs, dziedātāja un aktrise Zane Dombrovska un mūziķis Raimonds Macats, ierakstot Brigitas un Andra Ritmaņu dziesmu "Es mīlu Latviju" kas klajā nāk tieši pirmssvētku laikā.

Mārcis Maņjakovs stāsta, ka pirmoreiz Brigitas un Andra Ritmaņu dziesmu dzirdējis, pirms daudziem gadiem, viesojoties Amerikā, kur viņš piedalījās mūzikla "Brīnumputns" iestudējumā un satika Brigitas ģimeni. "Toreiz dziesmu "Es mīlu Latviju" bija iedziedājušas Brigitas meitas un Artūrs Rūsis. Klausījos šo dziesmu, un, skumstot pēc Latvijas, bieži arī pats to dziedāju. Turklāt Andra Ritmaņa sarakstītie dziesmas vārdi mani uzrunāja tik ļoti, ka tieši tos izvēlējos nolasīt svinīgajā koncertā, kuru mūsu teātris rīkoja 2018. gada 18. novembrī, kad svinējām Latvijas valsts simtgadi." Dziesma Latvijā Mārča sniegumā pirmoreiz publiski izskanēja 2018. un 2019. gada vasarā rīkotajos koncertos "Mīlestība".

Savukārt šoruden, kad vīrusa dēļ notiek daudz mazāk kultūras pasākumu un ir zināms, ka 18. novembrī netiks rīkoti plaši Latvijas valsts dzimšanas dienas pasākumi, abi aktieri nolēmuši, ka būtu labi šo dziesmu ierakstīt vēlreiz un šoreiz to veltīt tieši Latvijas dzimšanas dienai, jo, "šis ir īpašais mīlestības vēstījums. Varbūt tieši mīlestība var izārstēt pasauli šajā laikā, kad visi cīnās un grūstās, paši īsti nesaprotot, kāpēc to dara." Tā tapa mūziķa Raimonda Macata aranžētās dziesmas ieraksts, kas nu tiek piedāvāts klausītājiem.

Atgādinām, ka Brigita un Andris Ritmaņi ir autori vienai no spilgtākajām Atmodas laika dziesmām "Manai tautai", kas plaši pazīstama dziedātājas Ievas Akurateres izpildījumā.

Par jauno dziesmas "Es mīlu Latviju" ierakstu mūzikas autore Brigita Ritmane saka paldies māksliniekiem un novēl: "Mīļie latvieši, sūtu jums sveicienu no Kalifornijas! Mūs visus vieno mīlestība uz Latviju, un to vislabāk, manuprāt, izsaka manas un tēta kopīgi uzrakstītās dziesmas pēdējās rindiņas: "Lai gaisma vienmēr tumsu aizdzīt spētu, un mēs ikviens šai zemē zelta graudus sētu!""

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!