Latviešu dziedātāja un mūziķe Evija Vēbere 16. oktobrī publicē savu jauno soloalbumu "Sirdsbūt", kā arī nedēļu pirms tā iznākšanas laidusi klajā albuma tituldziesmu un video.

Albums ir klausāms populārākajās straumēšanas platformās un drīzumā būs pieejams kasetē.

"Sirdsbūt" ir solo albums – tā skaņu sintēzi, tembru un daudzslāņainību Evija veidojusi un iespēlējusi pati. Ierakstā dzirdami modulāri, digitāli sintezatori un salauzti akustiskie instrumenti.

Kā dziesmu teksti izmantota pašas Evijas Vēberes rakstītā dzeja, izņemot vienu dziesmu – "Ej, un dzenies!", kuras pamatā ir Eduarda Veidenbauma dzejolis.

"Pie albuma strādāju kā pie viena stāsta, viena pārdzīvojuma. Tā struktūra, izved cauri iespaidiem piesātinātai skaņkrāsu pasaulei. Kā Silvas Stirnas gleznojumā, tur mīt Mēness lidoņi ar ūdens spārniem, kukaiņi – gaismas nesēji un zvēri ar visumu acīs. Katram, ir sava balss," stāsta Evija.

Albumu gaidot, ir tapuši trīs mūzkas videoklipi. Jau minētais tituldziesmas "Sirdsbūt" klips, kas veidots kā animācija, balstoties uz gleznotām, albumā dzirdamām būtnēm.

Debijas video "Mīlniekiem un visādiem citiem" ir iekļauts starp sešpadsmit Rīgas starptautiskā kino festivāla (Riga IFF) Baltijas mūzikas video konkursantiem. Režisors – The Glacial Kid

Tāpat tapis video dziesmai "Viņi dzīvoja". Dziesma un video ir kā teicējs īsto bērnības pasaku sākumā, jeb ievads sekojošā stāsta pasaulē. Režisors – Kārlis Strautiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!