Mūziķis Krišjānis Valters laidis klajā savu pirmo ieskaņoto kompozīciju "Vakara dziesma" un tās teksta video. Dziesmas mūzikas autors ir viņa tēvs Egons Valters, bet teksta pamatā ir Aleksandra Čaka dzejolis.

Krišjānis Valters ir mūziķa, dzejnieka un komponista Laura Valtera jaunākais brālis. "Vakara dziesma" ir no albuma "Savādā meitene", kas tika izdots pagājušā gada maijā, portālam "Delfi" vēsta mūziķis.

"Šovakar gribas man sapņot, tik sapņot un aizmirst, ka vajaga naudas, ka pazoles cauras un rīt jāatrod darbs," tā raksta latviešu dzejas meistars Aleksandrs Čaks. "Arī man tīkami šķiet vakari, kad iekvēlojas spuldzes un var nodoties naksnīgām pastaigām un sarunām. Manuprāt, vakariem ir savs šarms un tas nezināmais, kurp vedīs nākamais pagrieziens - kādã ceļa nomalē vai skvērā pie parka. Šī dziesma piestāv vakariem, kad tumsa ir pārāka par gaismu, kad sapņot, dziedāt un mīlēt dzīvi var ar daudz nostalģiskāku noskaņu nekā dienas gaišajā laikā, ticot, ka rīts nesīs vairāk cerību, " tā Krišjānis Valters.

Dziesmas aranžētājs ir pianists Jānis Miltiņš, skaņas apstrādi veikuši Didzis Simanovičs un Reinis Kārkliņš. Savukārt teksta video veidojusi Madara Dzintara-Pluša.

Krišjānis un Lauris Valteri, kā arī pārējie mūziķi, kuri ieskaņojuši albumu "Savādā meitene", būs dzirdami šīs Egona Valtera/Aleksandra Čaka programmas koncertā 18. martā pulksten 18 "Klavins Piano" koncertzālē Kuldīgā. Biļetes atrodamas "Biļešu paradīzes" kasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!