"Hanzas peronā" 31. jūlijā pirmizrādi piedzīvos Vladislava Nastavševa iestudētā Antona Čehova izrāde "Trīs māsas". Izrādē skanēs režisora Nastavševa un krievu komponista Ivana Lubenņikova radīta elektroniskā mūzika ar sintpopa žanra iezīmēm. Piedāvājam noklausīties vienu no dziesmām, kas radīta īpaši šim iestudējumam.

Kā uzsver izrādes veidotāji, mūzikai iestudējumā ir īpaša nozīmē – tā kļūst par vēl vienu aktīvo dalībnieku līdzās aktieriem, ierāmējot režisora ieceri.

Ivans Lubenņikovs ir viens no populārākajiem Krievijas mūzikas producentiem un komponistiem, kas aktīvi darbojas ne tikai teātra, bet arī kino nozarē. Pirms diviem gadiem kopīgs projekts saveda kopā abus māksliniekus – Lubenņikovu un Nastavševu. Jaunā pazīšanās pārauga lielā un nozīmīgā projektā, kurā Nastavševa mūzika ieguva jaunu elpu ar elektroniskās mūzikas un sintpopa iezīmēm. Šis duets pēdējā gada laikā ir kļuvis populārs Krievijā, tāpat koncertējis arī Latvijā, piemēram, pērn "Positivus" festivālā.

"Jau kādu laiku esam kolēģi ar Vladu – esmu bezgala priecīgs par šo savienību. Lepojos, ka nejauša tikšanās ir pārvērtusies mākslā un mūzikā, kas veiksmīgi integrējusies teātrī un tā patiesi spēj aizkustināt un uzrunāt skatītāju," par veiksmīgo kopdarbu saka Ivans Lubenņikovs. Mākslinieks īpaši vēlētos piedzīvot "Trīs māsu" pirmizrādi klātienē, taču šī brīža situācija pasaulē to neļauj.

Izrādē spēlē: Anta Aizupe, Inese Pudža, Marija Linarte, Dana Bjorka, Kaspars Dumburs, Jurijs Djakonovs, Maksims Busels, Igors Šelegovskis, Anatolijs Fečins, Rodions Kuzmins

Izrāde "Trīs māsas" jūlijā un augustā "Hanzas peronā" tiks spēlēta tikai 10 reizes latviešu valodā ar titriem krievu valodā – skatītāju skaits katrā izrādē ierobežots. Biļešu tirdzniecība "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

"Trīs māsas" ir krievu rakstnieka Antona Čehova luga. Tā tika uzrakstīta 1900. gadā un pirmo reizi publicēta 1901. gadā Maskavā. "Trīs māsu" pirmizrāde notika tajā pašā gadā Maskavā. "Trīs māsas" ir viens no nozīmīgākajiem Čehova darbiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!