Grupa "Oranžās brīvdienas" (OB) klausītājiem nodod jaunāko studijas ierakstu – dziesmu "Sadosimies rokās".

Grupas līderis Ints Ķergalvis, pazīstams arī kā Speiss, stāsta, ka dziesma ir mūziķu kopīgs uzsaukums grupas daiļrades cienītājiem un visiem pārējiem šajā sarežģītajā situācijā stiprināt vienotību.

"Sadošanās rokās ir simbols. It īpaši pēc pēdējiem pāris pandēmijā aizvadītajiem gadiem, kad sadošanās rokās burtiski ir kļuvusi par tādu kā neiedomājamu socializēšanās formu. Mums jābūt vienotiem. Pandēmiju nomainījis karš Ukrainā, taču tikai vienotība šobrīd var palīdzēt pārvarēt arī to," saka Ķergalvis.

Jau sestdien, 12. martā OB kopā ar citiem līdzīgi domājošiem mūziķiem piedalīsies labdarības koncertā Ukrainas atbalstam "Roks pret okupāciju", kas notiks Cēsu Pils parkā. Šo koncertu OB rīko sadarbībā ar Cēsīs populāro izklaides vietu "Fonoklubs".

"Mūsu nostāja ir skaidra. Esam pret karu, pret okupāciju un jebkāda veida agresiju. Mūsu spēcīgākie ieroči ir mūsu dziesmas un to teksti, tāpēc malā palikt vienkārši nedrīkstam", skaidro Ķergalvis. Arī OB mūziķi aktīvi līdzdarbojas dažādos ar palīdzību Ukrainas karā cietušajiem cilvēkiem saistītos pasākumos. Kāds pie sevis uzņem bēgļu ģimeni, kāds jau nogādājis humānās palīdzības kravu līdz Ukrainas – Polijas robežai, un atgādājis bez pajumts palikušos cilvēkus līdz Latvijai utt. "Mēs varam to, ko mēs varam. Visiem bija smagi, taču izvēlējāmies nenolaist rokas un strādāt. To plānojam arī turpmāk, " saka Ķergalvis.

OB atzīst, ka rokmūzika vienmēr ir bijusi nozīmīgs faktors latviešu tautas vienotībā un tādai tai jābūt arī turpmāk. "Sadosimies rokās" vienlaikus ir pateicība un atbalsts visiem tiem cilvēkiem, kuri nav palikuši vienaldzīgi pret ukraiņu tautas ciešanām un turpina palīdzēt. "Mēs droši vien pat nespējam iedomāties, cik milzīga palīzība karā cietušajiem cilvēkiem būs nepieciešama nākotnē. Tāpēc būsim vienoti un kopā ar visu to mēģināsim tikt galā," tā Ķergalvis.

Marta beigās OB plāno nelielu koncertturneju vairākās Latvijas pilsētās. Šobrīd mūziķi strādā pie vēl viena studijas ieraksta. Dziesmas pirmatskaņojums paredzēts jau sestdien, koncertā Cēsīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!