Šo sestdien, 23. novembrī, klubā "Melnā piektdiena" 25 gadu jubileju koncertu svinēs grupa "Sancitimony", portālu "Delfi" informē grupas pārstāvji.

Koncertā izskanēs grupas daiļrade no 90. gadiem līdz mūsdienām, tāpat tiks spēlētas dziesmas arī no šobrīd topošā jaunā albuma.

"Sancitimony" muzikālo karjeru sākusi 1994. gadā. Sākotnēji grupa muzicēja death metal žanrā, bet laika gaitā stils transformējies uz to, kāds tas ir šobrīd – enerģisks death'n'roll. Grupas kontā ir seši albumi, viens EP, vairākas pašmāju metālmūzikas gada balvas un enerģiska koncertēšana gan Latvijā, gan ārpus tās robežām.

Sagaidot jubilejas koncertu, "Sancitimony" publicē jaunu dziesmu "Demons Ahead". Tas ir jaunākais grupas ieraksts, kas veikts "Voxell Studio" grupas ilggadējā sadarbības partnera Sergeja Laletina vadībā.

Dziesma stāsta par cilvēka iekšējiem pārdzīvojumiem un cīņām, un nespēju pretoties saviem dēmoniem. Lai arī dziesmas pirmsākumi meklējami jau 2008. gadā, tā tika reanimēta un pabeigta tikai šogad pēc tam, kad grupā atgriezās tās ilggadīgais ģitārists Jānis Aizkalns.

25. jubilejas koncerta programmā, kuras garums aptuveni divas stundas, izskanēs grupas muzikālās daiļrades dažādie posmi un zelta fonds, tāpat tiek solīti viesi un pārsteigumi.

"Divdesmit pieci ir tikai vienreiz mūžā, jānosvin krietni, smagi un skaļi. Un pārsteigumi vēl būs.." , bilst grupas mūziķi.

Grupas sastāvā – Jānis Boļšaks (balss) , Viesturs Grīnbergs (ģitāra) , Denis Denisenko (bass) , Jānis Aizkalns (ģitāra) , Jēkabs Zemzaris (bungas)

Klubs "Melnā piektdiena" būs atvērts no pulksten 18.00, koncerta sākums pulksten 19.00, kad uz skatuves kāps pasākuma viesi – grupas "Flaying" , "Rebel Riot" , "Terror Activator", bet noslēgumā jubilāri – "Sanctimony".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!