Foto: Publicitātes foto (MicRec)
Otrdien, 21. martā, kad tiek prezentēts jauns latviešu instrumentālās mūzikas sērijas "Gadalaiki" albums "Gadalaiki. Pavasaris. Ģitāra", ko ieskaņojis ģitārists Rihards Lībietis, publicēts otrais šī albuma video, kurā dzirdama grupas "Prāta Vētra" dziesma "Plaukstas lieluma pavasaris", portālam "Delfi" pavēstīja ierakstu izdevniecības "MicRec" pārstāvji.

Video filmēts ierakstu studijā "Factory Sounds", kur notika arī visa albuma ieraksts. Video uzņēmusi un montējusi Arta Janemane ("Skybird Productions"), bet visu albumu ierakstīja un māsterēja Gints Stankevičs, kurš redzams arī video.

Dziesmas jauno versiju noklausījušies un augstu novērtējuši arī dziesmas autori. "Mājās kopā ar savējiem noklausījāmies pat vairākas reizes un secinājām, ka re, cik interesanti, tā dziesma var dzīvot arī šādā versijā. To laikam sauc par "liftu mūziku", ja?" ar smaidu sacījis Renārs Kaupers no "Prāta vētras". Kā vēsta "MicRec", Kaupers arī pats ieteicis ierakstā izmantot ģitāras perkusīvās iespējas.

Šā gada marta sākumā publicēts albuma pirmais vēstnesis – Raimonda Paula dziesmas "Mēs tikāmies martā" pārlikums ģitārai.

Līdzās diviem Maestro skaņdarbiem "Mēs tikāmies martā" un "Mežābele" albumā jaunās skaņās ieskaņoti arī Goran Gora, Emīla Dārziņa, Ainara Virgas, Mārtiņa Freimaņa, Ērika Ķiģeļa un grupas "Instrumenti" skaņdarbi, kas līdz šim bija pazīstami tikai kā dziesmas ar vārdiem. Visas sērijas noformējumu māksliniece ir Līga Ķempe, kura īpaši šiem izdevumiem radījusi četrus atbilstošus darbus.

Jau ziņots, ka jaunajā latviešu instrumentālās mūzikas albumu sērijā plānoti kopā četri albumi, jau izdotais "Gadalaiki. Ziema. Klavieres", nupat izdotais "Gadalaiki. Pavasaris. Ģitāra", kā arī vēl topošie – "Gadalaiki. Vasara. Stīgas" un "Gadalaiki. Rudens. Saksofons".

Nākamā sērijas albuma "Gadalaiki. Vasara. Stīgas" izdošana paredzēta šī gada 5. jūnijā, bet rudens albums – 4. septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!