Maija sākumā popmuūzikas karaliene Madonna publicējusi jaunu dziesmu "I Rise", kas ir otrā no piecām dziesmām, gaidot viņas jaunāko albumu "Madame X", ko plānots izdot šā gada 14. jūnijā. Līdz ar dziesmu publicēts arī tā video.

Pirmais gaidāmā albuma singls – dziesma "Medellín" – tika publicēta 24. aprīlī un saņēma augstu kritiķu novērtējumu.

"Jauno dziesmu "I Rise" es rakstīju ar domu, ka piešķiru balsi visiem atstumtajiem, visiem, kuriem nav iespējas teikt, ko domā. Šogad aprit 50 gadi kopš pirmā praida un es ceru, ka dziesma iedrošinās ikvienu būt pašam, runāt to, ko domā un mīlēt pašiem sevi."

4. maijā GLAAD, pasaulē lielākā lesbiešu, geju, biseksuāļu, traspersonu un kvīru organizācija, Madonnai piešķirs Pārmaiņu aizstāves (Advocate for Change Award) balvu 30. GLAAD mediju balvas pasākumā Ņujorkā.

Jaunā albuma "Madame X" tapšanu iedvesmojusi dzīve Lisabonā, Portugālē, kur Madonna rezidē pēdējos pāris gadus. Tajā būs 15 dziesmas, kas atgādinās par dziedātājas aizraušanos ar latino mūziku un citām ietekmēm. Dziesmas ierakstītas gan angļu, gan spāņu un portugāļu valodā, Albumu producējis Madonnas ilggadējais sabiedrotais Mirwais, kā arī Maiks Dīns un Diplo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!