Foto: AFP/Scanpix

Britu alternatīvā rokgrupa "Radiohead" Ziemassvētkos publicējusi un ikvienam bez maksas piedāvā noklausīties dziesmu, kura tika radīta nesen iznākušajai Džeimsa Bonda filmai "Spektrs".

Kaut kas gan "neesot nostrādājis" un dziesma netika izvēlēta par tās vadošo skaņu celiņu, atklāj grupas līderis Toms Jorks. Tās vietā vēlāk tika izvēlēta Sema Smita dziesma "On The Wall".

Tagad, tuvojoties gada beigām, "Radiohead" līderis nolēmis neturēt sveci zem pūra un publiskot šo dziesmu, kura "kļuvusi par kaut ko savu, ko mēs ļoti mīlam". Tā nosaukta tāpat kā filma - "Spectre".

Jau pirms filmas nonākšanas uz lielajiem ekrāniem šī gada oktobrī izskanēja spekulācijas, ka filmas vadošās dziesmas autori būs "Radiohead". Baumas pastiprināja slavenā aģenta lomas tēlotāja Daniela Kreiga 2013. gada intervijā atklātais, ka viņš ir šīs grupas kvēls fans.

Sema Smita kompozīcija saņēma pretrunīgu vērtējumu. BBC eksperts Kolins Patersons to novērtēja par "gana labu, bet ne klasisku". Par spīti šai atsauksmei, "On The Wall" kļuva par pirmo Džeimsa Bonda skaņu celiņu, kas Lielbritānijas topos sasniedza pirmo vietu pēc pārdošanas un straumēšanas apjomiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!