Aprīļa sākumā pirmizrādi piedzīvos režisoru brāļu Laura un Raita Ābeļu jaunā pilnmetrāžas filma "Nemierīgie prāti". Tuvojoties filmas pirmizrādei, publiskota dziesma ar tādu pašu nosaukumu, ko filmas skaņu celiņam radījuši divi Latvijā labi zināmi reperi – Nātre un Kurts.

Kā ziņots, ka topošā filma "Nemierīgie prāti" stāsta par brāļiem – māksliniekiem, kuri, gatavojoties savai izstādei un viens otru atbalstot, iepazīstas arvien tuvāk, tādējādi arvien vairāk nobīdot robežas tam, kas sabiedrībā un cilvēku attiecībās tiek uzskatīts par normālu.

Filmas stāsts ir daļēji balstīts pašu autoru – režisoru Laura un Raita Ābeļu, kā arī operatora Mārča Ābeles – un tuvinieku pieredzē, kas palīdz to ne vien izstāstīt patiesāk, bet arī noķert nemiera noskaņojumu, kas šobrīd virmo pasaulē.

"Filma pēta robežu, kur mēs ikdienā novelkam līniju – kas ir normāls un kas vairs nav. Laikmetīgā māksla, bipolārie traucējumi, psihodēliskās pieredzes un pārdomas par laiku, kurā dzīvojam, - filmā ir sapinušās vienā trakā kamolā, kas draud eksplodēt," vēsta filmas veidotāji.

Dziesma "Nemierīgie prāti", kurā apvienojušies divi pašmāju hip-hopa veterāni – Nātre un Kurts, ir mākslinieku individuālajās dzīves pieredzēs balstīta refleksija par filmas galveno varoņu sajūtām. Dziesma ierakstīta 2020. gadā, un kā norāda tās autori, tā ir bijusi unikāla pieredze radīt dziesmu filmai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!