Šā gada 8. jūlijā pie skatītājiem nonāk video dziesmai "Dunka", ko dzied Jānis Šipkēvics un repere Ūga. Šī dziesma ir daļa no Šipkēvica solo projekta Shipsea jaunā albuma "Apgaismo mani", kas tika izdots jūnija sākumā. Video ieraksts tapis albuma prezentācijas koncertā Dailes teātra Mazajā zālē.

Kā stāsta Jānis Šipkēvics: "Es uzrunāju Ūgu jau tad, kad mani bija tikai šīs dziesmas skice un, lai arī iepriekš viņu nebiju saticis, mani bija savaldzinājis viņas latgaliski asais un, tajā pat laikā, ļoti jūtīgais veids kā viņa vārdos ietērpj savu asprātīgo domu. Šis dziesmas mūzikas autors esmu es, bet vārdus sarakstījis Marts Pujāts un Daiga Barkāne jeb Ūga."

Savukārt Ūga par sadarbību ar Shipsea stāsta šādi: "Ar Jāni bija gods, kā arī izaicinājums sadarboties, jo, kā jau mēs visi zinām, Jānim ir super-dzidra dzirde mūzikā. Galarezultātā, paļaujoties uz savām maņām, ar lepnumu varu teikt, misija ir izpildīta! Paldies Shipsea par kopdarbu. Vēlos uzsvērt to, kā Jānis ir trāpījis tieši simtniekā ar pavadījuma izvēli."

Dziesmas "Dunka" video jau apskatāms Shipsea "YouTube" profilā, kā arī Jāņa Šipkēvica sociālo tīklu kontos.

Atgādinām, ka Shipsea drīzumā iesildīs grupas "Prāta vētras" Latvijas turnejas koncertus. Pirmais turnejas koncerts gaidāms 23. jūlijā Jelgavā, bet noslēguma koncerts būs 20. augustā Mežaparka Lielajā estradē.

Savukārt 30. un 31. augustā, Dailes teātra Lielajā zālē, notiks Jāņa Šipkēvica dzimšanas dienas koncerts "Shipsea. Apgaismo mani", kurā būs dzirdamas dziesmas no jaunā albuma, tajā skaitā – "Dunka".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!