Foto: Publicitātes attēls

Baltkrievu grupa "Super Besse" šodien digitālā versijā piedāvā savu jaunāko singlu "Dym" un gatavojas uzstāties vasaras festivālos Latvijā, portālu "Delfi" informēja "I Love You Records" pārstāvji.

Dziesma "Dym" (Dūmi) līdz šim bija pieejama tikai kā b-puse grupas 7" vinila singlam "Nasilie", kas šā gada aprīlī tika izdots 30 eksemplāru tirāžā, atzīmējot starptautisko Mūzikas veikalu dienu.

Tagad "Dym" var noklausīties daudz plašāks klausītāju loks "Bandcamp" vietnē. Ieraksts tapis šā gada sākumā un tā pēcapstrādi veica Pols Golds "Salt Mastering" studijā Ņujorkā. Golds ir sadarbojies ar Sufjanu Stīvensu, "Animal Collective", "LCD Soundsystem" un citiem pazīstamiem māksliniekiem.

"Dziesma ir par dienišķo darba rutīnu un tās psihedēlisko ietekmi, atkārtojoties dienu no dienas," stāsta "Super Besse" līderis Maksims Kulša. Drīzumā grupai būs iespēja izrauties no ikdienas un spēlēt festivālos Latvijā. "Mēs ļoti priecājamies atgriezties "Positivus" festivālā, kā arī uzstāties mājīgajā "Laba Daba" festivālā. Klausītāji abos pasākumos noteikti dzirdēs "Dym" mūsu programmā," piebilst Maksims.

"Super Besse" ir baltkrievu "coldwave"/postpanka grupa, kas dibināta 2013. gadā Minskā. Pēc starptautiskās debijas 2014. gada "Tallinn Music Week" konferencē Igaunijā, trio ir sniedzis vairākus desmitus koncertu Baltijas valstīs, Krievijā, Francijā, Skandināvijā, Slovēnijā, Polijā, Vācijā. Grupas enerģijas pilnais priekšnesums, kurā organiski savienojas 80. gadu britu mūzikas tradīcijas un dziesmu teksti krievu valodā, aizrauj publiku ikvienā koncerta vietā.

2015. gadā "Super Besse" noslēdza līgumu ar Latvijas mūzikas izdevniecību "I Love You Records", kas izdeva grupas debijas albumu "63610*" un singlu "Nasilie".

Pēc uzstāšanās festivālos "Positivus" un "Laba Daba" grupa atgriezīsies ierakstu studijā, lai pabeigtu darbu pie nākamā albuma, kura iznākšana plānota gada nogalē, turpinot sadarbību ar apgādu "I Love You Records".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!