Foto: Publicitātes foto

Latviešu izdevniecības "I Love You Records" pārstāvētais baltkrievu trio "Super Besse" pēc ziemas koncertturnejas klausītājiem nodod jaunu singlu "Nasilie".

"Neraugoties uz blīvo koncertu grafiku, turpinām strādāt pie jaunām dziesmām, kuru sakrājies diezgan daudz. "Nasilie" bija gatava jau pirms kāda laika, tāpēc nevēlējāmies ilgāk gaidīt un nolēmām to izdot kā atsevišķu singlu. Pati dziesma ir neliels solis sāņus no mūsu ierastās dziesmu sacerēšanas manieres – temps ir krietni palēninājies, ļaujot taustiņu, basa, ģitāras un balss saskaņai veidot mūzikas gaisotni. Studijā vairākas reizes pārrakstījām materiālu, līdz sasniedzām gaidīto rezultātu," stāsta grupas līderis Maksims Kulša.

Ieraksta pēcapstrādi "Salt Mastering" studijā Ņujorkā veica Pols Golds, iepriekš strādājis ar "Animal Collective", "Grizzly Bear", Sufjanu Stīvensu, "LCD Sound System", "Viet Cong" un daudziem citiem.

Postpanka trio "Super Besse" 2013. gadā Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā dibināja dziedātājs un ģitārists Maksims Kulša, basģitārists Aleksandrs Siņica un taustiņinstrumentālists Pāvels Mihaļoks. Grupa koncertējusi Baltijas valstīs, Krievijā, Francijā, Somijā, Polijā. 2016. gadu "Super Besse" sāka ar koncertiem Zviedrijā, Dānijā un Slovēnijā, kam sekoja piecu koncertu sērija Francijā un atgriešanās Rīgā ar uzstāšanos Mākslas Akadēmijas karnevālā un "Aptiekas" festivālā "Ziemas zāles".

"Pēdējā laikā esam diezgan aktīvi koncertējuši. Visur mūs lieliski uzņēma, priecājamies par daudzām labām atsauksmēm no klausītājiem. Plānojam turpināt darbu pie jaunā materiāla un centīsimies to apvienot ar gaidāmajām koncertturnejām," par grupas nākotnes nodomiem stāsta Kulša.

2015. gada maijā "Super Besse" debijas albumu "63610*" izdeva Latvijas mūzikas izdevniecība "I Love You Records". Singls "Nasilie" ir nākamais solis grupas un izdevniecības sadarbībā, vēsta izdevniecības pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!