Foto: DELFI
Vasara ir brīvdabas koncertu un festivālu laiks, kad iemīļotos mūziķus var sastapt uz visdažādāko izmēru skatuvēm. Jūlijs pašmāju mūziķiem ir bijis ražīgs mēnesis – izdotas jaunas dziesmas, radītas jaunas, neparastas sadarbības, publicēti videoklipi un izziņoti jauni projekti. Piedāvājam rakstu izlasi ar spilgtākajiem pašmāju popmūzikas jaunumiem jūlijā.

Jānis Šipkēvics un 'Nepāriet' laiž klajā pirmo singlu no topošā albuma



Projekts "Nepāriet", kas pēc mūziķa Jāņa Šipkēvica iniciatīvas tika izveidots vasarā pirms diviem gadiem, izziņo koncertus Latvijas pilsētās, kā arī piedāvā savu pirmo singlu "Aplis" no septembrī gaidāmā albuma "Pāri", portālu "Delfi" informē mākslinieku pārstāvji.
Lasīt vairāk

Juris Kaukulis un Laura Leontjeva vienojas dziesmā 'Saulrieta melanholija'



Par godu ik trešdienas festivālam "Saulrieta koncerti Mārupē – JIP Mārupīte" muzikāli savijušās vēl līdz šim kopā nedzirdētas balsis – Laura Leontjeva un Juris Kaukulis dziesmā "Saulrieta melanholija".
Lasīt vairāk

Mūziķe Viņa izdod albumu un publicē jaunu videoklipu



21. jūlijā mūziķe Viņa (īstajā vārdā – Zelma Jēgere) laidusi klajā savu otro albumu "Mildas īstais vārds ir Zelma". Reizē ar albumu publicēts arī videoklips dziesmai "Karamele".
Lasīt vairāk

'Very Cool People' izdod singlu 'Come Along' ar Kristīni Prauliņu



Baltijas koncertgrafika karstumā grupa "
Very Cool People
" kopā ar Latvijas soulmūzikas dziedātāju Kristīni Prauliņu izdod jaunu singlu "Come Along", kas ir no grupas jaunā albuma "Caution! Contains Words!".

Lasīt vairāk

'Pienvedēja piedzīvojumu' jauno dziesmu iedzied grupas bundzinieks


$sound_file = "https://www.delfi.lv/temp/audio/Pienvedēja_Piedzīvojumi_Ejam_mājās.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Grupa "Pienvedēja piedzīvojumi" piedāvā otro singlu no gaidāmā 25 gadu jubilejas albuma, kas klajā nāks jau augusta beigās. Singlu ar nosaukumu "Ejam mājās" ir iedziedājis grupas bundzinieks Pēteris Lunde, un šī gaidāmajā jubilejas albumā nebūs vienīgā viņa iedziedātā dziesma.

Lasīt vairāk

'Instrumenti' un ansis laiž klajā singlu 'Atmiņas problēmas'



"Instrumenti" kopā ar hiphopa mākslinieku ansi laiž klajā piekto singlu no maijā izdotā albuma "Cilvēks", portālu "Delfi" informē mākslinieku pārstāvji.

Lasīt vairāk

'Kasta' un 'Prāta vētra' iedzied dziesmu 'Par seksu'



Grupa "
Prāta vētra
" un krievu repa komanda "Kasta" ("Каста") šodien, 5. jūlijā, publisko videoklipu dziesmai "Par seksu" ("Про секс"). Klips- pamācība pusaudžiem un viņu vecākiem "kā runāt "par to" tika nofilmēts jūnijā Maskavā.

Lasīt vairāk

Grupai 'Laika suns' jauna dziesma un video


Apvienība "Laika suns" klajā laiduši jaunu dziesmu "Dažas no meitenēm", kurai nofilmēts arī video. Tajā piedalās Anta Aizupe, Elīza Vilcāne, Elīna Hanzena un Gita Kaldava, savukārt par kameras darbu atbildīgs bija Krists Luhaers.

Lasīt vairāk

Katrīna Gupalo radījusi draisku dziesmas 'Svārki?' video



Trešdienas, 17. jūlija vakarā, kultūras bārā "Sapņi un kokteiļi" notika ballīte, kurā tika prezentēts, iespējams, šīs vasaras karstākais mūzikas video – Katrīnas Gupalo dziesmai "Svārki?".

Lasīt vairāk

'Jauno Jāņu orķestris' laiž klajā nebēdnīgu dziesmas 'Meitiņas dancoja' video

Jaunfolka grupa "Jauno Jāņu orķestris" laidusi klajā vasarīgi nebēdnīgu mūzikas video dziesmai "Meitiņas dancoja" un aicina uz koncertu 10. jūlijā, Rīgā, Karla fon Stricka villas dārzā, portālu "Delfi" informē apvienības pārstāvji.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!