Šonedēļ nākusi klajā Jāņa Ķirša aranžijā veidota Zigmara Liepiņa leģendārās dziesmas "Ķiršu lietus" versija balsij un klavierēm, kuru izpilda Rūta Dūduma-Ķirse.

"Trausls, sapņaini tēlains ir muzikālais ceļš, pa kuru šobrīd dodamies, meklējot mūziku starp notīm un vārdus starp dzejas rindiņām. Tādēļ arī iekšējs aicinājums bija turpināt estrādes leģendas Noras Bumbieres smeldzīgo, iekšēji pilnīgo vēstījumu, dziesmas jaunās versijas ieskaņojumā, atstājot tikai balsi un klavieres," tā par skaņdarbu saka tā aranžētājs Jānis Ķirsis.

"Zīmīgi ir tas, ka šogad dziesmai aprit 45 gadi, kopš tā nonāca pie klausītājiem Zigmāra Liepiņa albumā "Vēl nav par vēlu". Teju pus gadsimtu tā ir gan radiostaciju rotācijās, gan dziesma tiek dziedāta tautā un tiešām nav par vēlu radīt jaunu muzikālo versiju ar tik skaistiem Alfrēda Krūkļa vārdiem", atzīmē Rūta Dūduma-Ķirse.

Dziesmas muzikālais skanējums un video ir ierakstīts koncertzālē "Latvija", Ventspilī, kur atrodas unikālas klavierbūvnieka Dāvida Kļaviņa radītās klavieres, kas sniedz iespējas pianistiem īstenot jaunas muzikālās interpretācijas.

Dziesmas "Ķiršu lietus" dzīvā skanējuma pirmizrādi varēs dzirdēt festivāla "Ārpus laika" otrajā koncertā 8. decembrī mākslinieciskajā viesu namā "Ārpus laika". Pavisam festivālā skanēs septiņi koncerti, kuros uzstāsies Vestards Šimkus, Raimonds Pauls, Raimonds Ozols, Mārcis Auziņš, Raimonds Macats, Matīss Čudars, Daumants Kalniņš, vokālā grupa Framest un citi mākslinieki.

Koncerti:

8.decembris - Jānis Ķirsis un Rūta Dūduma – Ķirse;
14.februāris - Vestards Šimkus;
22.marts - Raimonds Ozols, Raimonds Macats un Mārcis Auzinš;
18.aprīlis - Matīsa Čudara trio;
24.maijs - Daumants Kalniņš;
13.jūnijs - Maestro Raimonds Pauls un vokālā grupa "Framest".

"Ārpus laika" atrodas 28 kilometrus no Rīgas centra, Salaspils pagastā. To veido unikāla liekto koka konstrukciju ēka ar terasi un parks ar dīķiem. Savu darbību viesu nams uzsāka 2018. gada rudenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!