Foto: Publicitātes foto

2021. gada augustā tobrīd 30 gadus vecais Spensers Eldens iesūdzēja tiesā grupu "Nirvana" par bērnu pornogrāfijas izplatīšanu, jo tieši Eldens ir uz grupas leģendārā albuma "Nevermind" vāciņa redzamais kailais mazulis. Nupat Kalifornijas apgabala tiesā Spensera Eldena prasība noraidīta, ziņo ārzemju mediji.

Kā raksta "Guardian", tad pirmdien Spensera Eldena prasība pret grupu noraidīta ar iespēju iesniegt atkārtotu un papildinātu prasību. Eldena juristi esot nokavējuši termiņu, lai iesniegtu apelāciju grupas "Nirvana" juristu prasībai izbeigt lietas izskatīšanu. Eldena juristiem vēl ir laiks līdz 13. janvārim, lai sagatavotu jaunu prasību.

Pagājušajā gadā iesniegtajā prasībā norādīja, ka viņa vecāki nekad nav snieguši rakstisku piekrišanu viņa kailā ķermeņa izmantošanai par ikonisku kļuvušā albuma noformējumā, un pieprasīja finansiālu kompensāciju par atklāti seksuāla rakstura materiālu izplatīšanu, kurā redzamas viņa ķermeņa intīmās daļas, turklāt zīdaiņa vecumā. Viņš pauda, ka grupa "Nirvana" un citi apsūdzētie no šī attēla joprojām turpina gūt materiālu labumu.

Grupas "Nirvana" otrais albums "Nevermind" iznāca 1991. gadā un kļuva par desmitgades nozīmīgāko ierakstu. Tas ir arī viens no komerciāli veiksmīgākajiem ierakstiem mūzikas industrijas vēsturē. Uz tā vāciņa ir redzams zīdainis baseinā, kurš sniedzas pēc dolāra banknotes, kas uzsprausta uz makšķeres āķa. Fotogrāfijas autors ir Kērks Vedls, kurš uz sesiju bija uzaicinājis savus paziņas – Eldenu pāri, kuri līdzi bija paņēmuši savu tobrīd četrus mēnešus veco dēlēnu Spenseru. Par dalību fotosesijā viņi saņēma 200 ASV dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!