Foto: Publicitātes foto
Beidzoties publiskajam balsojumam, ir noskaidroti nominanti, kuri pretendē uz "Alternative.lv Gada balvas" trofejām, kas tiks pasniegtas 12. februārī svinīgajā ceremonijā klubā "Pūce, Klubs Naktī" (bijušais "Pulkvedim neviens neraksta").

Trīs nedēļas portālā "Alternative.lv" bija iespēja novērtēt aizvadītā gada strādīgākās apvienības. Tautas balsojumā, kas ilga līdz 5. februārim, tika noskaidrotas piecas grupas kategorijās "Gada albums", "Gada video", "Zelta bumbieris" un "Gada jaunā grupa", savukārt pirmo reizi tiks apbalvots spilgtākais 2015. gada grupas koncerts kategorijā "Gada labākā uzstāšanās".

Portāla pārstāvji pasniegs arī "Alternative.lv special" balvu par īpašu ieguldījumu Latvijas alternatīvās skatuves attīstībā. Trijās kategorijās uzvarētāju noteiks īpaši pieaicināta žūrija, taču divās - klausītāju balsojums.

"Alternative.lv Gada balvai" nominēti:

Kategorija "Gada video"

"Darrva" - Salna
"Inokentijs Mārpls" - Brīvību Latvijai
"Rīgas modes" - Es nesaprotu
"Skyforger" - Melnās buras
"Zāle" - Mitago

Kategorija "Labākā jaunā grupa"

"Chomsky Chess Club"
"HARTA"
"Protean"
"Velnezers"
"Zāle"

"Zelta bumbieris"

DJ Krankenwage
"Morālā ateja"
"Origo Boys"
"Rīta stienis"
Zaķis

Kategorija "Gada albums"

"Indygo" - Stars
"Laika suns" - Gaismas lādiņš
"Omertà" - Crown Of Seven
"Skyforger" - Senprūsija
"Tesa" - G H O S T

Kategorija "Gada labākā uzstāšanās"

"Aurora" - festivāls "Laba Daba"
"Huskvarn" - pēdējais koncerts "Melnajā piektdienā"
"Skyforger" - albuma "Senprūsija" prezentācija "Sapņu Fabrikā"
"TESA" - albuma "G H O S T" prezentācija "Ģertrūdes ielas teātrī"
"Židrūns" - koncerts "Ādmiņu ielā"

Šogad īpašs uzsvars ceremonijā tiks likts uz balvu pasniegšanas svinīgo daļu. Ar īpašiem akustiskajiem priekšnesumiem uzstāsies grupas "S.I.L.S.", "Laika suns", "Laime pilnīga", kā arī jaunā apvienība "Ādažu Shipsi" un Latvijas ska-punk pionieri "All Day Long". Par mūziku visa vakara garumā gādās DJ AI-VA.

Ieejas maksa pasākumā: 7 eiro, savukārt, ja esi piedalījies balsojumā: 5 eiro.

Lai palīdzētu padarīt šo vakaru īpašu, ceremonijas rīkotāji aicina "apvilkt kādu solīdu apģērba gabalu" un godināt grupas svinīgā atmosfērā!

Atgādinām, ka pērn balvu par gada labāko albumu saņēma ansamblis "Manta", savukārt "Darrva" tika atzīta par gada jauno grupu. Video nominācijā uzvarēja "Momend" ar klipu dziesmai "Another Human Being", bet klausītāju balsojumā "Zelta bumbieri" saņēma apvienība "Jūdas graši". Tāpat "Alternative.lv" balvu pasniedza grupai "Aurora" par "Gada atgriešanos", savukārt studijas "Hodila Records" saimnieks Ģirts Laumanis saņēma īpašo balvu par ieguldījumu Latvijas alternatīvās mūzikas attīstībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!