Foto: DELFI
Piektdien 3. septembrī, preses konferencē Latvijas Nacionālajā operā tika nosaukti visi astoņi "AS 'Latvijas Gāze' balvas Operai" laureāti, kas ar nozīmīgo prēmiju tiks apbalvoti 2010./2011.gada sezonas atklāšanā LNO 9.septembrī 19:00.

Balvu kā labākais operas solists uzsākot jauno sezonu saņems Andris Ludvigs, bet par labāko baleta solisti atzīta dejotāja Jūlija Gurviča. Balvu kā labākais orķestra mūziķis saņems obojists Pēteris Endzelis.

Balva par ieguldīto mūža darbu LNO mākslinieciskajā jomā tiks pasniegta baleta repetitoram Modrim Ceram, savukārt par mūža darbu tehniski administratīvajā jomā apbalvos dekorāciju gleznotāju Laimoni Bubieri.

Par īpašiem mākslinieciskiem sasniegumiem pagājušajā sezonā balvu piešķirs diriģentam Modestam Piterenam, bet balva "Leģendārs mūžs mākslā" šogad nonāks pie baleta mākslinieces Larisas Tuisovas.

Atgādinām, ka balsojumā portālā "Delfi" (skat.zemāk), kas norisinās kopš 10.augusta un turpināsies līdz 7.septembrim (ieskaitot), tiks noskaidrots sezonas labākais jauniestudējums.

Atgādinām, ka no viena datora diennakts laikā var balsot tikai vienu reizi par vienu no četriem pretendentiem uz balvu.

"Latvijas Gāzes" sadarbība ar LNO tika uzsākta 2005. gadā, kad uzņēmums kļuva par lielāko atbalstītāju Operas vēsturē. Sniegtais finansējums jau piecus gadus veicinājis LNO mākslinieciskā līmeņa izaugsmi – Opera sevi veiksmīgi pierādījusi starptautiskajā mūzikas arēnā, daudzi jaunie mākslinieki turpinājuši izglītoties un pilnveidot savas prasmes. Latvijas Gāzes atbalsta redzamākā virsotne ir Latvijas Gāzes balva Operai, kurā ik gadu apbalvo ne tikai operas un baleta māksliniekus, bet arī aizskatuves cilvēkus – tos, kuru darbs Operas ikdienā ir tikpat nozīmīgs. Tradīcija ik gadu pasniegt balvas Operai tika iedibināja 1997. gadā. To uzsāka LNO atbalstītājs "Aldaris".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!