25. februārī publicēts Arstarulsmirus otrā oficiālā singla "Mans ieradums" videoklips no martā gaidāmā albuma "Skatu punkti" un tāda paša nosaukuma koncertsērijas ar pirmajiem koncertiem Liepājā un Cēsīs, portālu "Delfi" informē mūziķa pārstāvji.

“Dziesmas tekstā ir atspoguļota cilvēka iekšējās pasaules daudzslāņainība un pakāpeniska uztveres maiņa no egocentriskas uz empātiskāku un līdzatbildīgāku ar apkārtējiem. Formas ziņā dziesmā ir četri pantiņi, kuri atspoguļo šo cilvēka izmaiņu ceļu. Vēlējāmies, lai videoklips dramaturģiski palīdz šos posmus akcentēt gan ar gaismām, gan ar cilvēku daudzumu kadros, gan ar fona vizualizācijām. Veidojot videoklipa fona vizualizācijas, vēlējāmies tēlaini paspilgtināt šos četrus posmus izmantojot dabas stihijas - zemi, uguni, ūdeni un gaisu,” stāsta Arstarulsmirus par dziesmas videoklipa ideju.

Mārcis Šēners veidojis video klipa režiju, filmējis un montējis, kameras asistents - Krists Šēners, gaismas - Jānis Zeidaks, tehniskie atbalstītāji - Cinevera LV, stils - Kristīne Čakare, grimms - Baiba Tiltiņa.

Videoklipā piedalās daiļvokālisti Laima Diamanta, Madara Orola, Jevgēbija Krupenkina, Lauris Valters un Rihards Bērziņš, kuri dziesmā izpilda vēstījuma ziņā zīmīgāko daļu - kopsavilkumu par to, kā viens mazs dzīves aspekts reizēm spēj mainīt kopainu. Daiļvokālu kvintets ieņem lielu lomu arī gaidāmā albuma dziesmu materiālā, bagātinot to ar lieganiem, izjustiem dziedājumiem, kas graciozi kontrastē ar Arstarulsmirus rečitēšanu.

Drīz pēc albuma izdošanas Arstaruslmirus kopā ar pavadošo sastāvu dosies pirmajos koncertsērijas “Skatu punkti” koncertos, kuros skanējuma un gaismu dramaturģija, kā arī stilistika veidota tā, lai radītu dinamisku un vieglu noskaņu, kas palīdzēs klausītājam uztvert dziesmās esošo bagātīgo tekstu daudzumu. Koncertā būs dzirdami pavisam jauni skaņdarbi no albuma “Skatu punkti”, kā arī dziesmas, kuras tapušas periodā, kad mūziķis uztsājies ar skatuves vārdu Gustavo.

Pirmie koncertsērijas koncerti notiks: 3. maijā Liepājā un 9. maijā Cēsīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!