Dūdu un bungu grupa "Auļi" nofilmējuši video kompozīcijai "Orbina" un izsludina Latvijas koncerttūri 2019. gada septembrī ar īpašu starptautisku programmu "Senču balsis", kas radīta sadarbībā ar māksliniekiem no dažādām pasaules valstīm.

Auļi ir devušies pasaulē, lai iepazītos ar dziedātājiem, kuri pārstāv senas un neparastas dziedāšanas tradīcijas un tehnikas. Šoreiz uzmanība pievērsta jaudīgām vīriešu balsīm, kas raksturo kādu reģionu. Skaņdarbos pazīstamu izpildītāju dziedājums no ģeogrāfiski atšķirīgām vietām ir sapludināts ar "Auļu" latviešu muzikālajās tradīcijās balstīto spēcīgo instrumentālo mūziku, radot iespaidīgu pasaules mūzikas programmu.

Kā pirmo koncerta viesi "Auļi" pieteica rīkles dziedātāju no Mongolijas Bacorigu Vānčigu (Batzorig Vaanchig). Otrais viesmākslinieks, ar kuru ir ierakstītas vairākas dziesmas un uzņemts videoklips ir sāmu joikotājs Kajs Sombijs (Kai Somby). Filmēšana notika aiz polārā loka un dažbrīd termometra stabiņš noslīdēja arī zem -30 ֯C.

Videoklips kompozīcijai "Orbina" tapis pašā ziemas spelgonī, "Auļiem" viesojoties Norvēģijas ziemeļos, satiekot ziemeļblāzmu un ziemeļbriežus. Klipa veidotājs ir Mārcis Ābele. Tuvāk īpašo sāmu dziedāšanas veidu – joikošanu – var iepazīties, noskatoties interviju ar Kaju Sombiju.

Vēl atlikušie divi viesmākslinieki tiks atklāti pakāpeniski.

"Esam iepazinuši vairākus senu dziedāšanas tradīciju pārstāvjus, noskaidrojuši kā šīs balsis sasaucās ar bungām un dūdām, kā arī kā tās skan kopā ar latviešu tautas dziesmām. Aicinām jūs auļot kopā ar mums šajā aizraujošajā un krāsainajā ceļojumā!" saka grupa "Auļi".

Koncerttūres "Senču balsis" koncerti:

11. septembrī VEF Kultūras pils, Rīga
12. septembrī Jelgavas kultūras namā
13. septembrī Liepājas koncertzālē "Lielais Dzintars"
14. septembrī Valmieras Kultūras centrā
15. septembrī Latgales vēstniecībā "Gors"

Biļetes iegādājamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!