Šā gada 17. novembrī jau trešo reizi tiks pasniegta "Austras balva" – Latvijas mūzikas profesionāļu un kritiķu balva aizvadītā gada labākajam albumam. Viens no finālistiem, kas šogad pretendē uz šo apbalvojumu, ir pašmāju hiphopa meistars ansis un viņa albums "Balzams". Par nomināciju un balvai izvrzīto ierakstu Latvijas Radio 5 stāsta pats ansis.

Albums "Balzams" iznāca šā gada maijā un ieguva augstu novērtējumu gan žanra cienītāju, gan mūzikas kritiķu aprinās.

"ansis ir gan aktīvākais Latvijas hiphopa kultūras veidotājs, gan viens no ievērojamākajiem pašmāju reperiem. "Balzams" uzskatāmi parāda to, cik blāvi uz viņa fona izskatās konkurenti. Nereti viņam piedēvēts "latviešu hiphopa karaļa" tituls, un šis albums apliecina, ka tāds piešķirts pelnīti," par albumu "Balzams" portālā "Delfi" rakstīja dzejnieks Henriks Eliass Zēgners.

ansis sarunā ar Radio 5 atzīst, ka jūtas novērtēts, saņemot nomināciju "Austras balvai". "Es jau jutos novērtēts, albumu izdodot. Gan prezentācijas pasākums, gan tas kā albums aizgāja internetā – biju ļoti apmierināts ar to." Reperis atzīst, ka bijis jau noskaņots domāt, ko darīt tālāk, bet nominācija "Austras balvai" atgriezusi to komplimentu sajūtu, kas bija tikko albumu izdodot. "Tā ir ļoti jauka sajūta," neslēpj hiphopa mākslinieks.

"Vārds balzams ļoti precīzi raksturo šo albumu. Tā nosaukumu izdomāja sieva. Tas brīžiem ir ne tik viegli norijams, bet, kad tas ir sistēmā, tas silda, brīžiem liekas tumšs, tomēr tam ir dziednieciskas īpašības. Tāpēc tas ir balzams dvēselei," savu ierakstu raksturo ansis.

"Austras balva" ir latviešu mūzikas ierakstu apbalvojums, ko kopš 2015. gada pēc mūzikas kritiķu un ekspertu žūrijas lēmuma pasniedz labākajam gada albumam. Pirmo "Austras balvu" 2015. gada decembrī saņēma dziesminiece Alise Joste par albumu "Hardships are Ships", savukārt pērn par gada labāko albumu tika atzīts grupas "Rīgas modes" ieraksts "Fantastiski".

Šogad "Austras balva" uzvarētājs žūrijas vērtējumā un publikas simpātijas balvas ieguvējs tiks nosaukts 17. novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!