Mākslinieku apvienība "+K+M+B", kurā darbojas arī skandalozu slavu guvušais Kristians Brekte, laidusi klajā singlu "++" no drīzumā gaidāmās skaņu plates, kas ierobežotā daudzumā tiks izdota sadarbībā ar "Erica Synths".

Tāpat no 27. maija tiešsaistes platformās ir pieejams singla "++" videoklips, ko veidojis režisors un vizionārs Bingi Bongi. Dziesmas video versija tapusi sadarbībā ar studiju "film naked", savukārt video operators ir Mārcis Ābele.

"Klipa ideja radusies iedvesmojoties no paša kolektīva iepriekš izmantotiem vizuāliem tēliem, - izpildot muzikālo performanci "Labo vārdu maģiju" kapirotēs un cita veida līdzīgās maskās, kādas joprojām tiek izmantotas dažādos reliģiskos un okultisma rituālos, ceremonijās un popkultūras priekšnesumos. Balstoties zināmā tēlu sistēmā un estētikā, kādā šie maskās tērptie varoņi varētu eksistēt, un, protams, iedvesmojoties no "+K+M+B" mūzikas, esmu radījis naratīvu, kurā uzsvars ir tieši uz iniciācijas procesu kā rituālu un otrādāk – rituāls kā iniciācijas process. Strādājot pie šī video darba, esmu turpinājis izmantot sev raksturīgo spriedzes, absurda un melnā humora elementus, kas, manuprāt, izcili ierakstās apvienības "+K+M+B" mākslinieciskajā praksē. Esmu radījis tēlu Lil Bundzinieks, un viņa iesvētības aizsāk "+K+M+B" mūzikas video sēriju par priesteriem un kalponēm," par skaņdarba "++" video versijas tapšanu stāsta režisors Bingi Bongi.

Jau piektdienas, 27. maija vakarā, pulksten 20 ir iespējams iepazīties ar "+K+M+B" skaņu ainavām klātienē – apvienība ar savu perfomanci uzstāsties Dekadences mūzikas festivālā, koncertvietā "Tu jau zini Kur" Tallinas kvartālā.

Apvienība "+K+M+B" rada eksperimentālas un mistiskas skaņu ainavas, kuras grupas mākslinieki apvieno ar rīmēm. Skaņdarbos vienlaicīgi tiek izmantoti vairāki kultūras kodi un simboli, kuri rodami dažādās reliģijās, kultūrās, folklorās, mītos, arī okultismā un misticismā. Kā uzsver apvienības dalībnieki, simboli un kultūras kodi ir sociāli konstrukti, kurus nevajadzētu pieņemt kā pašsaprotamus, un mākslinieki aicina atšķetināt to nozīmes, klausoties grupas radītajās kompozīcijās.

""+K+M+B" uzbur jaunu kontekstu, pievēršot uzmanību absurdam, ko izraisa cilvēces izteiktā nepieciešamība pēc irracionālā. Irracionālā klātesamība ir nepieciešama, lai nodrošinātu cilvēci ar vērtību sistēmu, bet tajā pašā laikā tas ir mūsu baiļu avots. +K+M+B mūzika iedrošina mūs atteikties no savām bailēm un aicina izbaudīt Kaspera, Melhiora un Baltazara radītās skaņu ainavas," raksta mākslinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!